Hlavní obsah

Kočka způsobila chaos v oblacích. Proplížila se do letadla a napadla pilota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nouzově přistát muselo v minulém týdnu letadlo súdánské společnosti Tarco. Na vině tentokrát nebyl žádný potížista z řad cestujících ani technická závada, ale agresivní kočka, která se nepozorovaně vplížila do kokpitu, odmítala se nechat chytit a posléze napadla i pilota. Kapitán proto zavelel k návratu.

Foto: Profimedia.cz

Kočka se nepozorovaně proplížila do letadla (ilustrační foto).

Článek

Letadlo mělo minulou středu namířeno ze súdánského Chartúmu do Dauhá v Kataru.

Zvířeti se muselo podařit nepozorovaně proplížit na palubu zřejmě během údržby či úklidu, letadlo totiž předchozí noc stálo v hangáru. Není však jasné, jak se malá šelma mohla vyhnout pozornosti posádky či cestujících, uvádí server Daily Mail s odvoláním na místní média.

Zvíře záhy po vzletu začalo dělat problémy. Objevilo se totiž v kokpitu a po několika marných pokusech o odchycení zaútočilo na kapitána letadla.

Chaos, který kočka vyvolala, donutil piloty po půl hodině v oblacích zavelet k návratu do Chartúmu. Jaký osud zvíře potkal, už média nezmiňují, stejně tak není jasné, zda letadlo po vykázání černého pasažéra pokračovalo v cestě.

Svou ztracenou kočku nalezl po 15 letech

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám