Hlavní obsah

Katar vychovává turisty novou kampaní

Novinky, fis

Nová kampaň v Kataru vyzývá turisty, aby se při návštěvě země snažili maximálně splynout s místní kulturou a obyvateli. Pokusit se o to mají zejména vhodným oblečením. Takže sbohem krátké sukně a tílka.

Foto: via Twitter kanál Reflect your Respect

Kampaň na sociální síti Twitter

Článek

Nová katarská kampaň, která má za cíl trochu vychovat návštěvníky z jiných států, nese název Reflect your respect. Chování a zejména oblékání turistů by totiž mohlo dlouhodobě kazit zdejší mládež.

Turistky by se v Kataru měly vyvarovat nošení příliš obepínajících, krátkých či průsvitných šatů a minisukní. Mužů i žen se pak týká výzva nenosit věc bez rukávu a kraťasy.

Nepřípustné oděvy ukazují obrázky sdílené na sociálních sítích. Nevhodně oblečení panáčci jsou doprovázeni heslem: Jestliže jste v Kataru, jste jedním z nás. Pomozte nám zachovat katarskou kulturu a hodnoty.

Místní tuto internetovou kampaň podporují, jak ukázali svými reakcemi na sociálních sítích. Někteří psali, že podobnou iniciativu potřebovala země už dlouho, jiní vyjádřili úctu všem, kteří budou respektovat katarské kulturní bohatství tím, že uvedená doporučení uposlechnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám