Hlavní obsah

Karnevalu v Rio de Janeiru vyrostla konkurence. V Indickém oceánu

Novinky, Josef Koukolíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější karneval na světě se už dlouhé roky koná v brazilském Rio de Janeiru. Jenže v budoucnu by to tak být nemuselo. Myslí si to alespoň organizátoři nového karnevalu, který se letos poprvé odehrál na ostrově Mauricius v Indickém oceánu. A ačkoliv ten nápad může znít hodně bláznivě, tak se organizátorům musí nechat, že premiérový ročník pojali ve velkém stylu.

Foto: MTPA

Brazilské tanečnice na Mauriciu

Článek

Se slavnějším brazilským karnevalem uzavřeli dohodu o vzájemné spolupráci a přátelství. V reálu to vypadalo tak, že do mauricijského přímořského letoviska Flic en Flac dorazilo několik letadel s těmi nejlepšími brazilskými tanečníky a tanečnicemi, kteří pak na zdejší promenádě předvedli to, proč je celý svět právem nazývá králi samby.

Foto: MTPA

„Letecky jsme na Mauricius dopravili několik desítek tanečnic a tanečníků přímo z Ria. Věříme, že díky spolupráci s nejslavnějším karnevalem na světě se nám na Mauriciu podaří vybudovat novou tradici, která na nás ostrov přivábí další turisty i v našem zimním období,“ vysvětluje jeden z organizátorů Vivek Raghoodnundun.

Právě nižší počet turistů, kteří na modrý ostrov v Indickém oceánu jezdí v průběhu mauricijské zimy (teploty se pohybují kolem 25 stupňů Celsia přes den), jež trvá v době evropského léta, byl hlavním důvodem pro založení tradice karnevalu.

Foto: MTPA
Foto: MTPA

„Vedle samotného průvodu v letovisku Flic en Flac probíhá po celém ostrově nákupní festival, kdy jsou v obchodech výrazné slevy a pořádáme i další pro turisty atraktivní akce,“ dodává Vivek.

A jak se první karneval na Mauriciu povedl? Podle tvrzení organizátorů nad očekávání. Dorazilo několik desítek tisíc návštěvníků, kteří byli z velkoryse pojatého průvodu s desítkami vozů a stovkami tanečníků a tanečnic nadšení. Příští ročník už je tak naplánován na 30. června 2013, opět v letovisku Flic en Flac.

Foto: MTPA
Foto: MTPA

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám