Hlavní obsah

Kancelář v tropech? V Brazílii otevřou jihoamerický unikát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazílie bude mít již brzy v rámci Jižní Ameriky jeden unikát. V listopadu se v surfařské vesnici Pipa otevře areál určený pro digitální nomády, tedy osoby, které jsou schopné pracovat prakticky z kteréhokoli místa, kde je připojení k internetu. Země si od projektu slibuje roční příjmy ve výši až 875 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Digitální nomádi mohou pracovat všude, kde mají připojení k internetu (ilustrační foto).

Článek

Vesnice, ve které areál pro digitální nomády vzniká, se nachází asi hodinu a půl od Mezinárodního letiště Natal na severu země. Autorem projektu, který má být v provozu od 1. listopadu minimálně do 30. dubna, je společnost NomadX se sídlem v Lisabonu, informuje server Independent.

Velikým tahákem vesnice pro digitální nomády má být zejména počasí. Teploty se totiž v oblasti drží celoročně kolem 30 stupňů Celsia. „Resort je situován kolem tří bazénů a je obklopen tropickými rostlinami a zvířaty. Komfortní a velké pokoje jsou rozmístěny v různých bungalovech, což je pro digitální nomády perfektní,“ uvedla společnost o hotelovém komplexu Pousada Morada dos Ventos, kde bude projekt realizován.

„Každé ráno si můžete užít brazilskou snídani s množstvím tropického ovoce,“ láká společnost potenciální zájemce. Dodává, že centrum vesnice Pipa je z hotelu vzdáleno asi 10 minut chůze a nabízí mnoho místních restaurací.

Zájemců je dost

Šéf NomadX Goncalo Hall na projektu spolupracoval s místní turistickou organizací, ale i brazilskou vládou, které se myšlenka zahraničních pracovníků velmi líbí. Už jen z důvodu, že přispějí do místní ekonomiky asi 36 miliony dolarů ročně, což je v přepočtu na koruny zmíněných 875 milionů.

Podle Halla se jen během prvních 24 hodin přihlásilo 50 zájemců. Brazilská vláda chce po uzavření vesnice úspěch projektu vyhodnotit, a poté rozhodne, zda bude mít smysl něco podobného realizovat i v budoucnu.

Darwinova stezka seznamuje návštěvníky s odlišnou tváří Brazílie

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám