Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyrazte do zoo, setkejte se se superhrdiny

Novinky, mšv

Jarním prázdninám ještě neodzvonilo. V prázdninovém režimu fungují některé zoologické zahrady nebo třeba science centra. Připraveny jsou přitom doprovodné programy, které čítají například komentovaná krmení zvířat. Vyrazit ale můžete také za superhrdiny a padouchy z komiksů a filmů.

Foto: Profimedia.cz

Vydejte se s dětmi na setkání s hrdiny komiksů. Ilustrační foto

Článek
Praha

Strašidelná noc

Chcete se s dětmi krásně bát? Pak se vypravte v sobotu na Chvalský zámek, kde se uskuteční další ročník strašidelné noci. Budete si moci projít výstavu Svět kostiček, která bude jen spoře nasvícená, a kde se zabydlí padouši i superhrdinové z komiksů DC Comics. Nebudou chybět ani svítící přízraky či různá překvapení. Podrobnosti zde.

Štíři v zoo

Poznejte život fascinujících i nebezpečných štírů, kteří během března opanují pražskou zoo. Budete se moci pokochat unikátní kolekcí škorpionů a poznat jejich zajímavé schopnosti a životní projevy. V neděli se pak uskuteční doprovodný workshop s chovatelem. Více informací naleznete zde.

Pohybové představení

Malým i velkým je určeno nedělní představení v Divadle Na Prádle. Otevírá téma ženy, která je na mateřské dovolené a je ztracená ve všech povinnostech, které ji čekají. Zároveň ale nechce ztratit samu sebe. Humorné pohybové vystoupení bude proloženo také živou hudbou. Více najdete zde.

Středočeský kraj

Masopust v muzeu

Masopustní veselice zavítá o víkendu také do Hornického muzea v Příbrami. Akce proběhne v areálu Ševčinského dolu a čeká vás tradiční průvod s lidovou veselicí, rej masek, ale i žertovné scénky nebo zpívání hornických písniček. Mezi maskami nebudou chybět ani postavy, které se neodmyslitelně vážou k hornictví, třeba důlní skřítci permoníci. Další informace najdete zde.

Amazonie pro děti

V říčanském muzeu aktuálně probíhá výstava Živá Amazonie a v neděli budete moci vyrazit na komentovanou prohlídku s jedním z jejích autorů. Kromě toho, že se dozvíte informace a zajímavosti k vystaveným předmětům, o životě domorodců či přírodě, je připraven také doprovodný workshop, kde si budou moci děti vytvořit masky s indiánskými ornamenty. Podrobnosti zde.

Jihočeský kraj

Prázdniny v zoo

V sobotu začíná v táborské zoo prázdninový režim. Znamená to, že je připraven doprovodný program, a areál bude otevřen i ve všední dny. Těšit se můžete zejména na pravidelná komentovaná krmení, a to makaků, medvědů či surikat. O týden později se pak budou slavit narozeniny tygra Rockyho. Více informací zde.

Plzeňský kraj

Baroko pro děti

Prostory plzeňského Depo2015 aktuálně hostí výstavu o baroku, která je určena všem věkovým kategoriím, včetně těch nejmenších dětí. A sahat se může úplně na vše vystavené. Díky audiovizuálním instalacím se stanete součástí děje a dozvíte se například zajímavosti o barokní architektuře, hudbě či umění. Nebude chybět ani dobová kuchyně nebo hračky. Více naleznete zde.

Karlovarský kraj

Pat a Mat

Karlovarské muzeum zve na výstavu legendární dvojice nešiků Pata a Mata. V rámci interaktivní expozice se můžete těšit na originální scény a loutky z večerníčku, seznámíte se také s historií natáčení a dějinami animace jako takové. Na místě je také fotokoutek, herna a další. Více informací zde.

Ústecký kraj

Zámecký karneval

Vyrazte na karneval, který se v neděli uskuteční na děčínském zámku. Během tří hodin se můžete těšit na zpívání písniček, tancování, hry, soutěže, ale také na výstup kouzelníka. Hlavním bodem programu je loutkové představení. A samozřejmě nezapomeňte přijít v maskách. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Vědecké prázdniny

Ještě přes týden mají v liberecké iQlandii prázdninový režim. Denně je proto připraven bohatý doprovodný program. Navštívit můžete třeba laboratoř, kde prozkoumáte vybrané prvky periodické tabulky prvků - ta letos slaví 150. výročí. Prohlédnout si ale můžete i jakékoli další expozice. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Prázdniny v zoo

V prázdninovém režimu aktuálně funguje také královedvorská zoo, a to až do 17. března. Dvakrát týdně se konají komentované prohlídky areálem s průvodcem, který vás seznámí se zajímavými zákulisními informace o zahradě, jejím fungování a podobně. Zodpoví také všechny zvídavé dotazy. Další informace zde.

Pardubický kraj

Kouzelnické vystoupení

Máte rádi kouzla? Pak nevynechejte kouzly protkané představení, které se uskuteční v Pardubicích. Program zabaví diváky všeho věku, je navíc interaktivní, takže do něj budete přímo zapojeni. Vyzkoušíte si také divadelní improvizaci. Podrobnosti naleznete zde.

Vysočina

Interaktivní výstava

Na zámku ve Žďáru nad Sázavou se můžete seznámit se životem a dílem proslulého tvůrce Leonarda da Vinciho. Interaktivní expozice vám umožní se naplno ponořit do jeho vynálezů a vědecké práce, budete moci například reprodukovat Leonardovy nákresy, naučíte se novým technikám kresby a mnoho další. Detaily o akci najdete zde.

Jihomoravský kraj

Filmoví hrdinové

Zámek Miroslav bude v neděli místem, kde se setkají nejrůznější filmoví hrdinové napříč univerzy. V maskách už můžete dorazit nebo si je společně vytvořit až na místě. Součástí akce budou i další tvořivé dílny, připraven bude také fotokoutek, kde se budete moci coby slavní hrdinové zvěčnit. Více zde.

Olomoucký kraj

Prohlídka hradu

Už se vám během zimy zastesklo po prohlídkách hradů a zámku? Nemusíte smutnit. V sobotu totiž můžete vyrazit na prohlídku hradu Šternberk, který zatím jede v omezeném režimu. Provázet se bude na dvou základních okruzích, které na sebe budou navazovat. Podrobnosti najdete zde.

Zlínský kraj

Móda první republiky

Zejména maminky s holčičkami by mohla zaujmout výstava, která se až do konce dubna koná v Uherském Brodě. Mapuje totiž módu a další aspekty života během první republiky. Představeny budou někdejší módní směry, které nabývaly na jednoduchosti a praktičnosti. Kromě dámské módy ale uvidíte i módu pánskou. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Jarní tvoření

Přichystejte se na nadcházející jaro v ostravském Domě knihy. S dětmi si budete moci vyrobit jarní dekorace, kterými ozdobíte své domovy. Vstup na akci je zdarma, své místo na workshopu si však předem rezervujte. Více najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám