Hlavní obsah

Jízdou na zakázané skluzavce riskují rekreanti zdraví i oplétačky s policií

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výslovný zákaz vstupu, ostnatý drát ani hrozba přestupku nezabrání adrenalinovým nadšencům, aby se přijeli na ostrov Oahu sklouznout po stěnách vyhlášené vodní nádrže. Ty ovšem mohou být zrádné a bezstarostné chvíle zábavy tak mohou vést i k vážným zraněním.

BEZ KOMENTÁŘE: Zakázaná vodní skluzavka láká stovky nadšenců

 
Článek

Bláznivou a nebezpečnou jízdu si před několika lety začali užívat mladí dobrodruzi na uzavřeném zemědělském pozemku na ostrově Oahu. Jako obří skluzavku využili stěny místní vodní nádrže sloužící k zavlažování. Ty však nejsou na divoké letní radovánky uzpůsobeny, a tak někteří za adrenalinový zážitek zaplatili zraněním.

Během jízdy hrozí lidem na různých místech například pořezání. Na sociálních sítích se však jeden z uživatelů ostatním svěřil i s podstatně vážnějším zraněním. Kvůli nešťastnému přistání z kluzavky prý ochrnul od krku na zbytek těla.

Havajský ostrov Oahu řeší problém se skupinkami neukázněných rekreantů už delší dobu. Kvůli přístupu ke skluzavce opakovaně porušují zákaz vstupu na zemědělský pozemek města Waimanalo. Nezastaví je ani hrozba přestupku, ani ostnatý drát.

Mnozí svůj zážitek jízdy dokonce natáčejí na video a sdílejí na internetu. Tak se o místě dozvídají další a další potenciální návštěvníci. V poslední době ale měli smůlu, protože velké množství srážek vodní nádrž naplnilo téměř po okraj.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám