Hlavní obsah

Jízda smrti v Bruselu - dechberoucí atrakce pro adrenalinové nadšence

Pokud patříte mezi vyznavače adrenalinových sportů, lákají vás netradiční zážitky a plánujete cestu do Bruselu, máme tip právě pro vás. V Atomiu, které se nachází na severním okraji města, připravili pro všechny adrenalinové šílence atrakci pojmenovanou Jízda smrti. Z výšky 102 metrů nad zemí se tady můžete spustit po lanech dolů na zem.

Jízda smrti - v Bruselu lidé závratěmi netrpí Video: ČTK

 
Článek

Pokud tedy netrpíte závratí, a jste za tuto šílenost ochotni zaplatit 25 euro, můžete tak otestovat svou odvahu či odolnost žaludků. Vnitřním schodištěm Atomia vystoupáte až na samotný vrcholek do výšky 102 metrů. Na nejvyšší kouli jsou upevněna dvě lana, druhý konec je pak ukotven dole na zemi. Pak už jen stačí se bezpečně zavěsit a hurá dolů. 

Foto: Profimedia.cz

Atomium jistě patří mezi nejznámější stavby v Bruselu.

"Lidé, kteří se sem odváží, jsou většinou rozčarováni výškou, ve které se nacházejí. V návaznosti na to pak spousta lidí uvažuje o tom, jestli se dá dolů dostat stejnou cestou, kterou sem přišli," uvádí s úsměvem Mark van Rarde, organizátor celé akce.   

Pokud vás atrakce zaujala, měli byste si pospíšit, končí totiž 31. srpna. Oraganizátoři ale pro adrenalinové nadšence chystají podobné atrakce poměrně v pravidelných intervalech.  Více informací najdete zde.

Foto: Profimedia.cz

Přístupové schodiště v Atomiu

Atomium vzniklo pro výstavu Expa 1958 podle návrhů inženýra André Waterkeyna. Je dominantou Heysel Plateau v Bruselu, stabilitu objektu zajišťují tři masivní sloupy ukotvené k zemi. Model představuje 165miliardkrát zvětšenou molekulu železa. Tvoří ho devět navzájem propojených koulí o průměru 18 metrů. V nejvyšší kouli se nachází panoramatická restaurace. 

Přečtěte si také: K Antverpám patří umění i móda
Pouhých padesát kilometrů od Bruselu se nachází druhé největší belgické město – Antverpy. Leží na řece Scheldt a je zároveň mořským přístavem, druhým největším v Evropě hned po Rotterdamu. Více se dočtete ve Víkendu, páteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám