Hlavní obsah

Jízda na obřím pavoukovi? Zábavní park ve Francii je rájem monster

Novinky, mšv

Ne všechny zábavní parky musí být nutně o horských dráhách a kolotočích. Komu se taková místa už omrzela, může navštívit park, který se nachází ve francouzském městě Nantes. Ten totiž neláká na klasické atrakce, ale na obří mechanická zvířata, jejichž rozměry i vzhled působí poněkud bizarně. Návštěvníci se mohou svézt například na gigantickém slonovi nebo pavoukovi.

Foto: Profimedia.cz

Velkého pavouka mohou ovládat sami návštěvníci.

Článek

První zvířata pro park Les Machines de I’ile zkonstruovali inženýři Francois Delaroziere a Pierre Orefice v roce 2007. Mechanismy projely také různá místa po světě, kde svým vzezřením bavily davy lidí. Z tohoto roku pochází také jedno z největších lákadel parku — nikoli jen rozměry, ale také svým věhlasem. Je jím 12 metrů vysoký slon ze dřeva a oceli, který je schopen pojmout až 50 pasažérů. S nimi pak vyráží na 45 minut dlouhou projížďku.

Slon ale není jediným pohyblivým zvířetem v parku, návštěvníci se mohou svézt ještě na velkém a děsivě vypadajícím mechanickém pavoukovi nebo si třeba pohladit čínského draka. Ten umí také chrlit dým z nozder.

Foto: Profimedia.cz

Čínský drak je další pohyblivou atrakcí parku.

Oblíbenou atrakcí je klasický zvířátkový kolotoč, ale i ten je v dost nestandardním provedení. Namísto roztomilých koníků mohou návštěvníci vlézt třeba do tlamy škaredé a zubaté ryby. V průběhu jízdy se navíc podívají do tří úrovní oceánu — od hladiny až na samé dno.

Část mechanismů slouží ovšem pouze k prostému obdivování, což jim na hodnotě nikterak neubírá. Vstup na pojízdné atrakce stojí 8,50 eur, v přepočtu zhruba 230 korun.

Foto: Profimedia.cz

Mechanický slon pojme až 50 lidí.

Mechanická zvířata jsou s francouzským Nantes velmi úzce spjata. Společnost La Machine, která je vyrábí, s nimi občas vyráží i do městských ulic. Loni v létě se jimi prošel skutečně masivní pavouk Kumo, měřící 13 metrů. Ten také patří k vlajkovým atrakcím parku. Po roce 2009, kdy byl vyroben, se představil i v japonské Jokohamě, Pekingu, Remeši či Calais. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám