Hlavní obsah

Jídlo tam prodávají v hangárech a specialitou je česnekové pivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lotyšské hlavní město Riga není tou destinací, nad kterou přemýšlíte jako první, když chcete někam vyrazit na prodloužený víkend. Přitom, když to zrovna pandemická situace dovolí, vás Riga dokáže poctivě zabavit na několik dnů. A kdo si nedá česnekové pivo, je srab. O této i mnoha dalších lotyšských specialitách si povídáme v novém dílu podcastu Pas a Pusu.

Foto: Novinky

Pas a pusu vás tentokrát zavede do Lotyšska.

Článek

Riga je velmi neotřelou destinací pro prodloužené víkendy. A překvapivě, pokud jste trochu otužilí, s trochou nadsázky i celoroční. Věděli jste, že první vánoční stromek má pocházet právě z Rigy? I proto se tam koná také festival vánočních stromků. A pokud vám zatím nic neříká tamější „černý balzám”, tak po návštěvě Rigy tento název z hlavy jen tak nedostanete. Hostem podcastu je mluvčí letiště Kateřina Pavlíková, která v Rize půl roku žila. Autora podcastu a jeho bohatou zásobu fotek z cest pak můžete sledovat na tomto odkazu.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám