Hlavní obsah

Jeruzalém zasypal po letech sníh, vytvořil ojedinělé panorama

Izraelský Jeruzalém zasypal sníh. Bílá pokrývka přikryla celé město, které má ještě v živé paměti kalamitu z roku 2013. Sníh pokryl mimo jiné i Skalní dóm či Zeď nářků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Jeruzalémě napadl po letech sníhVideo: Reuters

 
Článek

„Je to pro nás mimořádná událost zadovádět si ve sněhu. Vždyť naposled tu byl v roce 2013, jestli si dobře pamatuju,” říká Ben Miller, který do Jeruzaléma přijel z nedalekého Tel Avivu.

Sníh do města přinesla bouře ve čtvrtek a vzhledem k nízkým teplotám se pokrývka udržela i na památkách, což vytvořilo ojedinělé panorama izraelské metropole. Kromě toho ale sníh způsobil i komplikace, uvedla agentura Reuters.

Finové vyšlapali na golfovém hřišti obří obrazec do sněhu

Koktejl

Zastavila se hromadná doprava, policie na některých místech musela uzavřít i příjezdové cesty do města. Během čtvrtečního dopoledne ale bouře ubrala na intenzitě a situace se zlepšila.

Poslední velkou sněhovou bouři zažil Jeruzalém v roce 2013, tehdy podle tamních meteorologů napadlo nejvíc sněhu od roku 1879. Nezvyklé meteorologické podmínky před osmi lety připravily o život nejméně dva lidi a odřízly od elektřiny přes 35 000 domácností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám