Hlavní obsah

Jednu z nejoblíbenějších destinací světa navštívilo letos jen 45 turistů

Indonéské Bali odneslo striktní uzávěru hranic jako málokteré jiné místo. Ostrov, který se stal na TripAdvisoru vůbec nejpopulárnější destinací světa, navštívilo letos pouhých 45 mezinárodních turistů. V porovnání s předpandemickým rokem 2019, kdy tam zavítalo šest milionů návštěvníků, je to skutečně zanedbatelné číslo.

Foto: Profimedia.cz

Bali zažilo z turistického hlediska vůbec nejhorší rok.

Článek

I v roce 2020, kdy pandemie odstartovala, si cestu na Bali našlo 1,05 milionu lidí, uvádí server CNN.

Letošní počet návštěvníků byl zaregistrován mezi lednem a říjnem, výsledné číslo může být koncem roku tedy o něco vyšší. „Je to nejnižší množství zahraničních turistů, které jsme kdy zaznamenali,“ zkonstatoval šéf místní turistické centrály Nyoman Gede Gunadika.

Londýn dokraloval. Nejpopulárnější destinací světa je nově Bali

Cestování

Balijské mezinárodní letiště bylo pro mezinárodní lety uzavřeno prakticky celý rok, takže takřka všech 45 zaznamenaných turistů na ostrov dorazilo na soukromých jachtách. A ačkoli je letiště od poloviny října opět oficiálně v provozu, zatím víceméně fungují jenom domácí linky, a to především mezi Jakartou.

Vstup na Bali ze zahraničí je totiž stále podmíněn drakonickými pravidly. Není to jen povinnost podstoupit několik PCR testů, ale také nutnost zařídit si speciální zdravotní pojištění. A ceny letenek kvůli nedostatku linek raketově stouply, píše CNN.

„Se všemi překážkami můžeme stěží očekávat, že na Bali dorazí zahraniční turisté,“ míní šéf místní asociace hotelů a restaurací Ray Suryawijaya. Podle něj jsou zatím jedinou nadějí domácí návštěvníci. „O víkendech navštěvuje Bali kolem 13 tisíc Indonésanů,“ uvedl. I tak to však zdaleka nestačí na to, aby byla letošní mizerná sezona zachráněna.

Opice na Bali bez turistů strádají, kradou jídlo u vesničanů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám