Hlavní obsah

Je libo dokonalou fotku na Instagram? Na Maledivách na to mají speciální sluhy

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografie z cest už dávno nenacházejí místo v tlustých rodinných albech. Nejrychlejší způsob je umístit snímek rovnou na sociální síť Instagram. Občas je ale problém pořídit skutečně oslnivou fotku. Právě proto jeden z rezortů na Maledivách zavedl speciální sluhy, kteří mají za úkol jediné — vzít mobil a zachytit daný moment tak, aby na Instagramu vypadal dokonale, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sluhové vezmou hosty na ta nejvíce fotogenická místa na ostrově. Dělají zájemcům v podstatě průvodce a odhalují lokace, které jsou pro pořizování snímků nejideálnější, od bělostných pláží, přes laguny až po nejlepší restaurace.

Tím ovšem jejich práce nekončí. Lidem také poradí, jak si mají stoupnout, pózovat a ve finále je vycvaknou. Třeba v ikonické podvodní restauraci Ithaa, jež je součástí pětihvězdičkového rezortu Conrad Hilton na ostrově Rangali.

Jen na obyčejné fotky na mobilu se tito pomocníci ale nespecializují. Zájemcům pořídí také snímky ze cvičení plážové jógy, z ptačí perspektivy nebo přímo z hotelové kuchyně.

Dovolená na základě jídla

Independent upozorňuje na nedávnou studii letiště Heathrow, jíž se zúčastnilo 2000 cestovatelů ze Spojeného království. Jeden ze sedmi lidí uvedl, že by si svou dovolenkovou destinaci vybral třeba jen na základě toho, jak dobře bude tamní jídlo vypadat na Instagramu.

Studie také zjistila, že 25 procent lidí se rozhodlo v cílové destinaci vyzkoušet nějakou restauraci, protože z ní viděli fotografie na sociálních sítích. A 27 procent lidí se na dovolené cítí šťastnější, když můžou sdílet snímky jídla.

Reklama

Výběr článků

Načítám