Hlavní obsah

Japonci představili luxusní vlak, bude mít i soukromé apartmány

Novinky, mšv

Jízda vlakem je pro mnohé především nostalgie. Souprava příjemně drncá a kolem zběsile utíká krajina. Japonci železniční dopravu ovšem posunuli o mnoho úrovní výš. Představili totiž asi nejluxusnější vlak, který kdy brázdil Zemi. Budou se v něm nacházet gurmánská restaurace, bary nebo skutečně impozantní soukromé apartmány s panoramatickými okny. Informoval o tom například britský Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

S panoramatickým výhledem nabírá cestování vlakem na obrátkách.

Článek

Japonci mají k vlakům velmi vřelý vztah, podobně jako například Švýcaři. Tvoří totiž asi nejdůležitější součást dopravní infrastruktury země. Není se proto čemu divit, že i standardy se postupně zvyšují. Nový vlak Šiki-Šima je ale zatím tím nejluxusnějším, co země vycházejícího slunce ohledně železniční dopravy nabídla.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní bary doplní intimní osvětlení nebo krb.

První pasažéři by se impozantním vlakem, který bude brázdit koleje na severovýchodě Japonska, měli projet již letos v květnu. Kapacita je ovšem omezená na pouhých 34 cestujících. Na druhou stranu i v tom spočívá komfort a luxus tohoto novodobého železného oře.

Foto: Profimedia.cz

O žaludky cestujících se postarají v restauraci.

Nutno podotknout, že vlak nebude klasickým dopravním prostředkem, který bude jezdit z bodu A do bodu B. Nabídne spíše jakousi zážitkovou okružní jízdu — pasažéři prozkoumají třeba horké prameny v Naruku, šintoistickou svatyni Nikkó Tóšógú nebo japonský hrad Hirosaki. Během cesty si vychutnají skvělou gastronomii ve zdejší restauraci a intimní večery mohou strávit v luxusních barech.

Cena palubní jízdenky na dvoudenní výlet začne u ceny 320 000 japonských jenů za osobu, v přepočtu zhruba 72 000 korun. Čtyřdenní výlet bude stát více než jednou tolik, jeho cena se bude pohybovat od 750 000 jenů, tedy téměř 170 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám