Hlavní obsah

Jakarta zakročila proti vykřičeným domům buldozéry

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indonésie nyní systematicky bojuje proti prostituci. Důkazem toho je rušení desítek nevěstinců. V pondělí začaly buldozéry srovnávat se zemí také nechvalně známou čtvrť v indonéské metropoli Jakartě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Jakartě zbourali největší uličku lásky ve městěVideo: Reuters

 
Článek

Ve čtvrti Kalijodo žily prostitutky dlouhá léta. Jedná se o chudinskou čtvrť, kterou nyní musejí opustit nejen lehké děvy, ale také ostatní obyvatelé. Kalijodo je poslední ze zhruba 70 podobných čtvrtí, které byly v poslední době zrušeny. Do roku 2019 se indonéská vláda chystá zničit ještě desítky dalších.

Přestože je v Indonésii prostituce nezákonná, ve velkých městech se jí celkem daří. Vláda se proti tomuto druhu obživy proto rozhodla zakročit radikálně – postupnou likvidací jednotlivých domů neřesti a využitím vzniklého prostoru ke společensky prospěšnějším účelům. Například ve čtvrti Kalijodo se mají v blízké budoucnosti zazelenat parky.

Mnoho obyvatel Jakarty s tímto počinem souhlasí a vítá ho. Prostituce podle nich porušuje náboženské hodnoty a také morálku lidí v okolí, jak uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám