Hlavní obsah

Islandské aerolinky natočily strhující instruktážní video

Novinky, fis

Vymanit se z nudy běžného přeříkávání bezpečnostních pokynů před vzletem bylo cílem islandské letecké společnosti Icelandair. Povedlo se. Pro své pasažéry aerolinky vytvořily originální video, od kterého skoro nejde odtrhnout zrak.

Ukázka z instruktážního videa islandských aerolinekVideo: Icelandair

 
Článek

Icelandair propojily bezpečnost na palubě letadla s úchvatnou přírodou, za níž turisté na Island cestují. Grafika s bezpečnostními předpisy je zdánlivě jen tak mimochodem zakomponovaná do klipu odhalujícího divokou krajinu proslulou sopkami, gejzíry, vodopády i nevyzpytatelným počasím.

Protahující se žena sedící na kameni ukazuje během ranní rozcvičky polohu, kterou mají pasažéři zaujmout v případě nouzového přistání. Mladý pár u vodopádu je zase kulisou pro ukázku nouzového úniku z letadla. Jak zacházet s kyslíkovými maskami se cestující z nového klipu dozvědí ve chvíli, kdy se s hlavní hrdinkou videa ocitají v horách.

Bezpečnostní video, připomínající spíše cestovatelský dokument, vznikalo například v národním parku Þórsmörk, u ledovcového jezera Jökulsárlón a v blízkosti sopky Eyjafjallajökull.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám