Hlavní obsah

Island se pyšní novou geotermální lagunou. Nabízí výhledy na oceán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Islandu otevřeli novou oslnivou atrakci. Je jí geotermální laguna nedaleko Reykjavíku, jejíž rozlehlé venkovní jezírko opticky přechází v oceán. V areálu nechybí ani sauna s údajně největším panoramatickým oknem v zemi.

Foto: Profimedia.cz

Laguna se nachází nedaleko Reykjavíku.

Článek

Sky Lagoon neboli Nebeská laguna vypadala oslnivě už na vizualizacích a očekáváním dostojí i v reálu. Patrně nejzajímavějším prvkem je 75 metrů dlouhý „neviditelný“ okraj venkovního bazénu, díky kterému mají návštěvníci pocit, že plavou v oceánu. Laguna je navíc citlivě zasazena do krajiny, lemují ji skaliska s vodopády, a tudíž působí nanejvýš autenticky.

Bazén, ve kterém se teplota pohybuje mezi 38 až 40 stupni Celsia ovšem není jediným lákadlem laguny. Tím je také sauna s údajně největším panoramatickým oknem na Islandu, píše server Daily Mail.

„Wellness zážitky, jako ty ve Sky Lagoon, se stanou mnohem smysluplnějšími, protože za sebou máme neuvěřitelně náročné období,“ uvedl David Barry, šéf společnosti Pursuit, která za projektem stojí.

„Dobít si baterky, odpočinout si a obnovit síly je velmi důležité pro naše fyzické i duševní zdraví. Jsme potěšeni, že můžeme návštěvníkům takové zážitky dopřát u nás v laguně,“ doplnil Barry.

Odpočinek v sedmi krocích

Generální manažerka atrakce Dagny Petursdottirová dodala, že lázeňská kultura je pro islandský způsob života velmi důležitá. Točí se kolem ní také celá návštěva laguny. Návštěvníkům se doporučuje projít si kompletní rituál o sedmi krocích.

Ten zahrnuje nejprve koupel v geotermálním jezírku a poté ochlazení v bazénku se studenou vodou. Následují pobyt v sauně a prostoru s chladivou mlhou, nanesení tělového peelingu a nakonec pobyt v páře a sprcha.

„Tento regenerující a transformativní zážitek hostům umožní se opětovně spojit s myslí, tělem i duchem skrze léčebné síly geotermální vody,“ vysvětlila Petursdottirová.

Vstupenky do laguny začínají na 8500 islandských korunách, což je necelých 1500 korun českých. Atrakce je otevřená sedm dní v týdnu, vstupy se rezervují na konkrétní časové sloty.

Nejtyrkysovější atrakce Islandu má srdce ukryté 2000 metrů pod zemí

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám