Hlavní obsah

Influencerka měla jako první procestovat celý svět. Teď ji kvůli tomu žalují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka Cassie De Pecolová tvrdí, že je první ženou, která procestovala všechny země světa. Postavila si na tom svou online image, vydala knihu, přednáší a nahrává podcast. Několik lidí se jí však rozhodlo zažalovat, protože nepovažují její titul za platný a pravdivý.

Foto: Profimedia.cz

Cassie De Pecolová si na titulu postavila kariéru. První ženou, která procestovala všechny státy světa, ale podle mnohých není.

Článek

Server Independent poznamenává, že o De Pecolové v minulosti psaly velké zahraniční servery jako CNN, Forbes či list The New York Times. Influencerka díky svému titulu spolupracovala s mnoha značkami a společnostmi, nyní se však ukazuje, že první ženou, která procestovala všechny státy světa, zřejmě nebyla.

De Pecolová měla milníku dosáhnout v roce 2017. Jednou z osob, která se chce kvůli celé záležitosti soudit, je i 87letá Audrey Walsworthová, jež tvrdí, že se jí podařilo procestovat celý svět mnohem dříve. Svou misi započala už roku 1969 a podívala se prý do všech 193 zemí, které uznává OSN. Nadto navštívila všech 327 teritorií uznávaných organizací Travelers Century Club.

Byla nejrychlejší

Tím však spor nekončí. Ani Walsworthová údajně nebyla první ženou, které se podařilo projet celou planetu. Tou měla být Dorothy Pineová narozená v roce 1920, která strávila desítky let na cestách se svým manželem. Podle Independentu navštívila všechna teritoria na seznamu Travelers Century Club.

Čech procestoval přes polovinu světa. Nejvíce ho očarovala Afrika

Cestování

Americký kolektiv Travelers United proto De Pecolovou žaluje a argumentuje tím, že tvrzení influencerky jsou nespravedlivá a klamavá. „Doufáme, že se připojí i další neziskové organizace a podají také žaloby,“ uvedla právnička organizace Lauren Wolfová. Stěžovatelům se nelíbí především fakt, že De Pecolová na svém zřejmě neoprávněném titulu vydělává díky spolupracím se značkami a propagačním materiálům.

Guinnessova kniha rekordů potvrdila, že se De Pecolová stala ženou, která všechny suverénní země procestovala nejrychleji, tedy během nejkratší doby. Vyhýbá se však slovu první. Titul za nejrychlejší procestování všech zemí světa ovšem na konci roku 2018 převzala Američanka Taylor Demonbreunová.

Některé cestovatelky, kterým se podařilo rovněž projet všechny uznávané státy světa, se údajně snažily De Pecolové domluvit, aby nevykládala nepravdivé informace. Na jejich zprávy údajně neodepsala.

„Tyhle žaloby jsou jenom útokem na mě a moje zásluhy,“ reagovala influencerka na dotaz listu Washington Post. Proti obviněním se chce bránit.

Povzneste se nad strach z výšek ve výtahu, kterým jezdila i Audrey Hepburnová

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám