Hlavní obsah

Indie se po 19 měsících otevře turistům. Ale jen některým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indie v pátek částečně otevře hranice zahraničním turistům. Stane se tak po 19 měsících, kdy byla země neprodyšně uzavřena. Uvolnění opatření se má nicméně vztahovat jen na charterové lety, vstup skrze pravidelné linky bude umožněn o měsíc později, tedy 15. listopadu.

Foto: Profimedia.cz

Tádž Mahal patří k symbolům Indie.

Článek

Indické ministerstvo vnitra začne opět vydávat turistická víza. Zatím tedy pouze návštěvníkům, kteří přiletí chartery, píše s odvoláním na tamní úřady server Independent. Půjde o první turistická víza vydaná po 19 měsících. V nedávných měsících měli vstup totiž povolený jen diplomaté či obchodníci.

„Po zvážení různých možností se ministerstvo vnitra rozhodlo zahájit vydávání nových turistických víz cizincům, kteří do Indie dorazí charterovými lety. Opatření vstupuje v platnost 15. října 2021,” uvedlo ministerstvo.

Turistům se bude po příletu měřit teplota a nezávisle na očkování je čeká také PCR test. První hned na letišti, další pak osmý den jejich návštěvy.

Indie patří mezi státy, které koronavirus zasáhl vůbec nejvíce. Zaregistrovala celkem 34 milionů případů a takřka půl milionu úmrtí v souvislosti s covidem-19. Ze země se začala šířit i mutace delta.

FOTO: Indický palác stojí uprostřed jezera. Cesta k němu nevede

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám