Hlavní obsah

Ideální na izolaci. V Austrálii prodávají pohádkový ostrov

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soukromá pláž i několik chatiček. To nabízí pohádkově exotický ostrůvek v jižní části Velkého korálového útesu, který je aktuálně na prodej. Pumpkin Island láká především v této době na izolaci od okolního světa, ke koupi je za 25 milionů australských dolarů, tedy zhruba 408 milionů korun, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ostrov aktuálně vlastní manželé Wayne a Laureth Rumbleovi. „Bylo to ideální místo na strávení karantény během pandemie,“ uvedl pár. „Je odříznutý a soukromý, takže máte absolutní svobodu se po něm pohybovat a být venku. Děti si hrály na hřišti či pláži a život se zdál normální do té doby, než jsme zapnuli zprávy,“ popisují Rumbleovi pobyt na ostrově, který leží 14 kilometrů od pobřeží Queenslandu.

Na ostrově se nachází celkem pět plážových chatek, v nichž se může ubytovat až 34 lidí. Kromě využití solární a větrné energie disponuje ostrůvek také vlastním systémem, který dešťovou vodu přetváří na pitnou.

Vyhráli ho v pokeru

V 60. letech minulého století byla na ostrůvku ústřicová farma, která patřila muži jménem Snigger Findlay. Do Pumpkin Islandu se v té době zamilovali manželé Roger a Merle Masonovi, kteří chtěli ostrov odkoupit — k tomu ale Findlay nesvolil. Muži však byli soutěživí, a tak se domluvili, že budou o ostrov hrát v pokeru. Roger Mason vyhrál a Pumpkin Island odkoupil za 60 liber (zhruba 1700 korun).

Rumbleovi už za kousek ráje zaplatili cenu značně vyšší, a to 1,3 milionu australských dolarů (21 milionů korun). Pumpkin Island si pak mezi léty 2012 a 2015 pronajal jistý pivovar v Queenslandu k propagaci svého výrobku Castlemaine. „Zákazníci mohli vyhrát pobyt na ostrově, když našli v nějakém balení zlaté pivo. Bylo to skoro jako v Karlíkovi a továrně na čokoládu,“ řekli aktuální majitelé.

„Rádi bychom ostrov předali někomu, kdo se o něj bude starat s takovou péčí jako my. Je to velmi speciální místo a snad v něm naleznou noví majitelé tolik radosti a krás, jako jsme našli my,“ uzavřeli Rumbleovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám