Hlavní obsah

Hongkong je nejnavštěvovanějším městem světa

Novinky, mšv

Přestože Hongkongem od června zmítají demonstrace, je nejnavštěvovanějším městem světa. Za uplynulý rok zaregistroval skoro 27 milionů příjezdů. Vyplývá to z dat společnosti Euromonitor.

Foto: Profimedia.cz

Hongkong si podle Euromonitoru drží prvenství už třetí rok v řadě.

Článek

Město bylo podle společnosti nejnavštěvovanější metropolí světa také v uplynulých dvou letech. Kvůli letošním demonstracím je sice registrován pokles 8,7 procenta v příjezdech, ale na udržení první pozice to Hongkongu stále stačilo. Nutno podotknout, že více než polovinu návštěvníků tvoří čínští turisté.

Na druhé příčce stanul Bangkok s 25,8 milionu příjezdů, na třetí Macao s 20,6 milionu, čtvrtý skončil Singapur s 19,7 milionu a první pětku uzavírá Londýn s 19,5 milionu příjezdů. Za Londýnem následují Paříž, Dubaj, Dillí, Istanbul a Kuala Lumpur.

Bhútán nebo Rakousko. Na tyto země zaměřte příští rok svůj zrak

Cestování

Velké množství příjezdů je připsáno také Praze, která v uplynulém roce zaregistrovala 9,1 milionu příjezdů. Jen pro srovnání – je to více než v Amsterdamu, Miami, Los Angeles, Šanghaji, Las Vegas či v Barceloně i Vídni. Oproti předešlému roku jde o 2,3procentní nárůst.

Bodovala Hurghada

Velká řada destinací v žebříčku obecně registruje spíše vzestup v návštěvnosti. Velmi citelný je třeba v indonéském městě Denpasar na Bali, kde počet příjezdů vzrostl oproti loňskému roku o 19,4 procenta, v indické Agře o 24,4 procenta. Na Hurghadě dokonce o 41,3 procenta, což jen potvrzuje tvrzení českých cestovních kanceláří, že je o Egypt v posledních letech stále větší zájem.

Euromonitor také několik měst doporučuje obrazně řečeno ke sledování. Návštěvníci by svůj zrak měli upřít k Singapuru, indickému Dillí, Hurghadě a k japonské Fukuoce.

Příjezdy operují s kterýmkoli turistou, který navštěvuje zemi a v daném městě setrvá alespoň 24 hodin.

Nejnavštěvovanější města světa (v počtu příjezdů)
Hongkong, Čína26,7 milionu
Bangkok, Thajsko25,8 milionu
Macao, Čína20,6 milionu
Singapur19,7 milionu
Londýn, Velká Británie19,5 milionu
Paříž, Francie19,08 milionu
Dubaj, Spojené arabské emiráty16,3 milionu
Dillí, Indie15,1 milionu
Istanbul, Turecko14,7 milionu
Kuala Lumpur, Malajsie14,07 milionu
Zdroj: Euromonitor

Reklama

Výběr článků

Načítám