Hlavní obsah

Havaj láká na práci na dálku. Uspěje ale jen padesát lidí

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havajské ostrovy se rozhodly připojit k zemím, které lákají na speciální programy pro práci na dálku. Nabídka, v jejímž rámci mohou lidé do exotické destinace přesídlit, se ale vztahuje jen na osoby, které pracují v USA, vybráno bude navíc pouhých 50 lidí. Ti se budou muset zapojit také do nenáročné dobrovolnické práce.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní město Havaje Honolulu

Článek

Havaj chce skrze nový program pomoci ekonomice, jež je kvůli pandemii velmi oslabená. Ostrovy jsou totiž silně závislé na cestovním ruchu, který kvůli koronaviru prakticky vymizel, píše server Independent.

Zájemci o program musejí v destinaci strávit nejméně měsíc, mohou však zůstat i déle. Nabídka má však několik podmínek. Kromě toho, že účastníci musejí být starší 18 let, musejí také pracovat v USA a mít takové zaměstnání, které jim logicky umožňuje vykonávat ho na dálku.

Thajský hotel láká hosty na roční pobyt za milion bahtů

Cestování

Do programu bude vybráno pouhých 50 lidí, což je poměrně málo. Ze zaslaných přihlášek se vyberou nejlepší kandidáti, kteří podstoupí pohovor na dálku. Poté budou muset přesídlit na ostrov Oahu. Zapojit se mohou páry i celé rodiny.

Dostanou slevy na pobyt

Na vítězné kandidáty čeká řada výhod, ale i povinností. Několik hodin týdně budou muset strávit dobrovolnickou prací v komunitě a předávat místním své zkušenosti a znalosti. Lidé v rámci programu dostanou také slevy na pobyty v hotelu a přístup do sdílených pracovních prostor.

Havaj není první destinací, která se snaží přilákat pracovníky. Na rozdíl od několika karibských států však láká jen domácí pracovníky, zatímco třeba Antigua a Barbuda či Barbados cílí prakticky na kohokoliv.

Home office je passé. Exotické destinace lákají turisty k práci na pláži

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám