Hlavní obsah

Hamburk má nejlepší noční život, vyplynulo ze studie. Praha je osmá

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhé největší město Německa Hamburk je ideální pro dlouhé flámování. Vyplynulo to ze studie bookingového portálu Hostelworld, který zkoumal, jak obyvatelé 41 světových metropolí hodnotí noční život na základě několika kategorií. Byly jimi například kvalita, zahrnující i pestrou škálu podniků, bezpečnost a cena. Praha se v žebříčku umístila na osmém místě, porazila například i New York, Paříž či Londýn.

Foto: Profimedia.cz

Hamburg má pestrou škálu nočních podniků - barů, klubů, hospod i restaurací.

Článek

Německý Hamburk, ač neskončil ve všech kategoriích na první příčce, vyšel jako absolutní vítěz. Je k turistům údajně nejpřívětivější, a navíc se jedná o skvělé místo, kde se seznámit s novými lidmi. Má také skvěle vyřešenou hromadnou dopravu a návštěvníci se díky ní bez problémů dostanou do požadovaného cíle. Šlo o další z celkem pěti kategorií — kvalita nočního života, otevřenost, bezpečnost, přeprava a ceny.

Hamburk následovala Kodaň, která si vedla skvěle, co se týče bezpečnosti, ale také kvality nočního života, zahrnující pestrost podniků, které mají návštěvníci na výběr. Na druhou stranu se ale hlavní město Dánska ukázalo být až příliš drahé. To Berlín a Dublin, které zaujaly třetí a čtvrtou příčku, jsou na tom naopak s cenami mnohem lépe.

Táhnou unikátní zážitky

Příznivé ceny vyzdvihl portál i v souvislosti s Prahou, která skončila osmá. Vedla si dokonce úplně nejlépe, bouřlivá noc se v ní dá prožít i za méně než tisíc korun. Rovněž doprava je v českém hlavním městě snadná, a to především proto, že většina podniků se nachází v centru a je často dosažitelná pěšky.

Česká metropole dokonce předčila i takové megapole, jakými jsou New York, jenž skončil desátý, Paříž, která skončila dvacátá, nebo i Londýn, který se nedostal ani do první dvacítky a umístil se na 26. příčce. „Výsledek studie byl fascinující, obzvláště nás překvapilo, jak dobře si vedla menší města — třeba Hamburk převálcoval Berlín,“ uvedl šéf marketingu portálu Hostelworld.

„Víme, že mladí cestovatelé stále více navštěvují nezmapovaná místa, aby odhalili jedinečné a unikátní zážitky. Studie to jen potvrzuje,“ dodal. Do ankety se zapojilo 4100 obyvatel z nejrůznějších měst po celém světě.

První desítka měst s nejlepším nočním životem
1. Hamburk, Německo
2. Kodaň, Dánsko
3. Berlín, Německo
4. Dublin, Irsko
5. Amsterdam, Nizozemsko
6. San Francisco, USA
7. Göteborg, Švédsko
8. Praha, Česká republika
9. Varšava, Polsko
10. New York, USA
Zdroj: Hostelworld.com

Reklama

Výběr článků

Načítám