Hlavní obsah

Great Smoky Mountains je nejpopulárnějším americkým národním parkem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní park Great Smoky Mountains je nejpopulárnějším národním parkem v USA. Loni ho navštívilo přes 12,5 milionu turistů. Park ve státě Tennessee láká hustými lesy i bohatou faunou, vede skrze něj také Apalačská stezka, jedna ze známých dálkových tras, uvedl CNN.

Foto: Profimedia.cz

Přes park vede Apalačská stezka, jedna z nejdelších turistických tras v Americe.

Článek

Místa ve správě organizace US National Park Service navštívilo loni více než 327 milionů lidí, což je třetí nejvyšší číslo v historii měření od roku 1904. „Opět nás to utvrzuje v tom, že Američané i návštěvníci z celého světa milují přírodní, kulturní i historické prostředí, jenž naše parky poskytují,“ uvedl tajemník amerického Ministerstva vnitra David Bernhardt.

Národní park Great Smoky Mountains láká návštěvníky celoročně, protože každé období nabízí turistům trochu jiné zážitky. Jelikož leží park na východě země, je tvořen hustými zejména jehličnatými a smíšenými lesy. Populárními výletními cíli jsou například vyhlídka Charlies Bunion přímo na Apalačské stezce nebo vodopády Rainbow Falls.

Druhým nejnavštěvovanějším parkem je Grand Canyon, do nějž zavítalo 5,97 milionu lidí, třetím pak Skalnaté hory s 4,7 milionu návštěvníků. Následují Zion, Yosemite, Yellowstone, Acadia, Grand Teton, Olympijský poloostrov a Glacier.

Správa národních parků má pod sebou i množství dalších míst a monumentů, například oblast kolem sanfranciského mostu Golden Gate, která je vůbec nejnavštěvovanější. Na vyhlídku a do přilehlého okolí zavítalo loni 15 milionů lidí. Ve správě US National Park Service je třeba i Lincolnův památník ve Washingtonu.

Kvůli opuštěnému autobusu turisté na Aljašce riskují i život

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám