Hlavní obsah

Francouzi si dobíjejí energii v novém odpočinkovém baru

Novinky, Lucie Poštolková

Paříž pulzuje rychlým tempem jako každá velká metropole. Není proto divu, že se někteří obyvatelé snaží z každodenního shonu utéct. Jedním z úniků, kam se mohou schovat před všudypřítomným stresem, je i spící ZZZ Zen Bar.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Paříži otevřeli první siesta barVideo: Reuters

 
Článek

V Paříži se inspirovali New Yorkem a Londýnem, kde už podobné bary nerušený spánek nabízejí. Zákazníci sem přicházejí odpočívat hlavně po obědě.

Bar disponuje řadou technických vymožeností, ale i šikovnými masérkami. A tak si odpolední spáči mohou schrupnout na lehátku s nulovou gravitací, nechat si protáhnout svaly na masírovacím křesle nebo uvolněně relaxovat při masáži s půvabnou masérkou.

Majitelé baru nabízejí spánkové menu v několika kategoriích. Začínají na 15minutovém mikro zdřímnutí za 12 euro. Nejdelší spánkový koktejl Sieste Royale je za 27 euro a trvá celých 45 minut. Pokud se dostanete do Clubu Zen spáčů, budete mít 20% nebo 40% slevu na všechny procedury. Podrobný ceník najdete zde.

Kromě relaxace nabízí Zzz Zen Bar také manikúru a rybí pedikúru. V Paříži se minulý rok staly malé rybičky Garra rufa okusující odumřelé části pokožky velmi populární. A co může být lepšího po dlouhé prohlídce města než důkladný peeling?

Foto: Profimedia.cz

Garra rufa

Během mezinárodních cest si Christophe Chanhsavang, majitel baru, všímal, jak jsou spací bary v Singaporu a Japonsku úspěšné. Nyní otevřel asijsko-francouzský koncept v pasáži Choiseul nedaleko muzea Louvre.

Bar se zaměřuje zvláště na osoby pod vysokým tlakem. Nabízí jim nerušený spánek - možnost dobít si baterie během dne a vydržet tak vysoké pracovní tempo až do večera.

Jak udržet vysoké tempo doby

"Pracuji v bance. Poslední dobou sem chodím relaxovat tak často, jak jen je to možné. Zvlášť při současné finanční krizi," přiznal bankéř Michael.

"Síla poledního zdřímnutí vás pěkně nabije. Cílem je, aby se lidé, kteří jsou někdy pod stresem, cítili lépe," řekl Christophe Chanhsavang, majitel ZZZ Zen Baru.

Odpočinek je pro mnohé aktivní lidi, pendlující mezi hektickým profesionálním a rodinným životem, doslova tabu. Zdejší klienti si tak relaxaci vychvalují s tím, že se jedná o klíč k tomu, jak udržet krok s rychlým tempem současné doby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám