Hlavní obsah

Fotografie z teroristických útoků po světě propagují Tunisko

Novinky, jky

Značně provokativní reklamní kampaň na Tunisko koluje po internetu už několik dní. Sluší se dodat, že za ní nestojí tuniské ministerstvo turismu, ale jednotlivec, který se snaží svéráznou formou lidi přesvědčit, aby nepřestali cestovat do Tuniska.

Foto: Selim Ben Hadj Yahia

Svérázná kampaň připomíná, že lidé také nepřestali cestovat do New Yorku po teroristických útocích.

Článek

Tunisan Hadj Yahia se obvykle zaměřuje na krizovou komunikaci spojenou s politikou, avšak v tomto případě se rozhodl učinit výjimku. Rád by prý ukázal vůli Tunisanů mnohé změnit a dát zemi naději. Pro tento účel však zvolil značně kontroverzní přístup. Kampaň tuniské komunikační agentury totiž doplňují snímky z teroristických útoků v Londýně, New Yorku a Paříži.

Foto: Selim Ben Hadj Yahia

Jeden z plakátů připomíná teroristický útok v Londýně.

Plakáty ukazují různé teroristické útoky po světě doplněné o otázku: „Přestali byste je navštěvovat?” a dovětek: „Tunisko, země míru.”

„Terorismus se dotýká každého a to je také ústřední námět těchto obrázků,” uvádí autor, který se tak snaží ukázat, že teroristé mohou udeřit kdekoliv po světě a nemělo by to být důvodem k tomu, aby posléze lidé přestali do dané země cestovat.

Foto: Selim Ben Hadj Yahia

I ve Francii útočili teroristé, připomíná kampaň.

Kampaň je reakcí na obavy, že už tak křehký tuniský turismus se po druhém velkém teroristickém útoku v jednom roce dostane do obrovského útlumu. Při útoku v letovisku Súsa přišlo o život 38 turistů. Tunisko vyhlásilo v reakci na tento teroristický útok stav nouze.

„Jsme jedinou zemí v našem regionu, která buduje opravdovou demokracii a uspějeme za jakoukoliv cenu,” dodal Hadj Yahia.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám