Hlavní obsah

Fotograf na cestách nahradil slavné památky lacinými suvenýry

Novinky, mšv

Úsměvnou fotosérii při svém putování napříč světem vytvořil Brit Michael Hughes. Po dobu sedmnácti let navštěvoval nejrůznější místa na planetě a charakteristické památky či objekty vyměnil na fotkách za laciné suvenýry. Mnohdy se mu podařilo vytvořit zajímavé optické iluze. Na jeho snímcích se objevuje například Big Ben, egyptské pyramidy nebo bruselské Atomium.

Foto: Profimedia.cz

Na snímku se objevuje například londýnský Big Ben.

Článek

Bývaly doby, a pro mnoho turistů jsou stále živé, kdy bylo kromě zhlédnutí památek nutností zakoupit si i suvenýr. Fotograf Michael Hughes zkombinoval obojí. Od roku 1999 cestuje po světě a pracuje na svých úsměvných fotografiích, ve kterých suvenýry komponuje na místo ikonických staveb či jiných charakteristických symbolů měst a míst.

Foto: Profimedia.cz

Velký buddha na thajském ostrově Ko Samui

Foto: Profimedia.cz

Ani egyptské pyramidy fotografovi neunikly.

Techniku, kterou používá, poprvé objevil v roce 1998, kdy si na jednom britském nádraží zakoupil pohlednici pro svou dceru. Když si ji na nástupišti následně prohlížel, zdálo se mu, že tam zapadá. „Fascinovalo mě to, měl jsem pocit, že jsem zaplnil nějakou obrovskou díru a v tu chvíli jsem dostal nápad. Jak by to vypadalo, kdybych takhle vyplnil a přetvořil i známá místa?“ řekl fotograf pro Daily Mail.

Pro jeho účely mu kromě pohlednic slouží také hračky, malé sošky, časopisy a suvenýry v podobě hrnků, kelímků nebo třeba i popelníků.

Foto: Profimedia.cz

Slavný přechod u britského studia Abbey Road, po kterém Beatles pojmenovali jedno ze svých alb.

Zakomponování objektů na fotografii místy vytváří i povedené optické iluze. Například na jedné z fotografií drží slavné cédéčko Abbey Road přímo na místě, kde byl focen snímek na přebal. Vytváří tak dojem, že čtveřice brouků si skutečně vykračuje přes ikonický londýnský přechod.

Reklama

Výběr článků

Načítám