Hlavní obsah

Filmař procestoval Skotsko a zachytil jeho nespoutanost

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu pouhého čtvrt roku se filmaři Johnu Duncanovi podařilo natočit dostatek materiálu na to, aby vytvořil videoportrét nezkrotné krajiny Skotska. Spot trvající tři a půl minuty je zrcadlem různorodosti a neporušenosti skotské přírody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Úchvatná skotská scenérie z ptačí perspektivyVideo: Reuters

 
Článek

Od půlky července do půlky října cestoval Duncan křížem krážem Skotskem, aby z dronu zachytil co nejvěrnější obraz této země. Navštívil Skotskou vysočinu i město North Berwick, písečná pobřeží, majestátné hory i špičaté skály omývané příbojem.

V jeho záběrech je vidět také nekonečná hladina moře osvícená zlatavým západem slunce, vysoké útesy, hrady i zříceniny. Příhodně své video nazval Wild Scotland, tedy Divoké Skotsko.

Během natáčení se Duncanovi nevyhnula notná dávka improvizace, jak už to tak v přírodě bývá. Například setkání s jelenem či skupinkou tuleňů nešlo naplánovat, prostě se stalo. Pro Duncana je skotská příroda svojí barvitostí prý dlouhodobým zdrojem inspirace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám