Hlavní obsah

Faeřan na dálkové ovládání. Turisté mohou ostrovy prozkoumat očima místních

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Virtuální prohlídky nabízejí v době pandemie alespoň částečný únik z domova. Na Faerských ostrovech se rozhodli jít o kus dál a spustili portál, skrze který mohou lidé destinaci prozkoumat očima místních obyvatel. Dostanou totiž k dispozici Faeřana s kamerou a dálkovým ovládáním.

BEZ KOMENTÁŘE: Faerské ostrovy rozjely unikátní turismus na dálkuVideo: Visit Faroe Islands

 
Článek

Nástroj vytvořený turistickou organizací Faerských ostrovů má být první svého druhu na světě. Zájemcům nabízí alespoň částečnou možnost, jak severskou destinaci v období pandemie prozkoumat — v reálném čase a s možností zasáhnout takříkajíc do děje.

Faeřan s kamerou připevněnou na helmě dostává skrze dálkový ovladač, respektive herní joystick, pokyny, zda má jít rovně, zatočit vlevo, vpravo či dokonce poskočit nebo běžet. Zkrátka jako v počítačové hře.

Vzlétnout do oblak

Jednotlivé prohlídky se nekonají pouze na zemi, ale bude možné nastoupit také do helikoptéry a prohlédnout si Faerské ostrovy z ptačí perspektivy, nebo z koňského hřbetu. „Kde skončíme, je pouze na vás. Tedy do té doby, pokud budeme v bezpečí,“ vysvětlila ve videu šéfka organizace Visit Faroe Islands Guðrið Højgaardová.

Vesnička na Faerských ostrovech leží na okraji dramatického útesu

Cestování

Prohlídky se konají jednou či dvakrát denně nejméně do 25. dubna, ale možná budou pokračovat i po tomto datu. Podle informací na stránkách projektu může Faeřana ovládat jeden hlavní hráč, ale dojít by mělo postupně i na další zájemce, kteří si budou moci na jednu minutu ovládání vyzkoušet.

Faerské ostrovy za normálních okolností navštíví kolem 130 tisíc lidí ročně. Země zůstane nejméně do konce měsíce pro turisty uzavřena. Záležet bude nicméně na aktuální situace ohledně koronaviru.

Reklama

Výběr článků

Načítám