Hlavní obsah

Exotické ostrovy Tahiti obrazem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během své páté cesty do Polynésie objevil kapitán James Cook u Tahiti další ostrovy. Vzhledem k jejich blízkosti od hlavního ostrova je nazval Society Islands (Sdružené ostrovy). Francouzská Polynésie je vyhlášená svou krásnou přírodou, bílými plážemi a přátelskými lidmi.

Foto: Profimedia.cz

Romantiku naleznete nejen na hlavním ostrově Tahiti.

Článek

Celé souostroví se skládá z osmi vulkanických ostrovů a pěti atolů, které se rozdělují do dvou skupin - Windward a Leeward.

Do skupiny Windward se řadí i ostrov Tahiti - největší a nejslavnější ostrov Francouzské Polynésie. Dále se sem řadí ostrov Moorea a malé ostrůvky Maiaio a Mehetia. Skupina Leeward čítá například ostrovy Bora Bora, Raiatea, Taha´a či Huahine.

Níže se dozvíte něco o sedmi nejzajímavějších ostrovech Society Islands. Více fotografií a informací o jednotlivých ostrovech naleznete na českém serveru VIPmag.

Tahiti

Kombinace průzračného moře dohromady s vysokými horami a hlubokými zelenými údolími tvoří z ostrova Tahiti natolik výjimečnou směs, že se za ní mnoho turistů každoročně vrací. Celý ostrov navíc obklopují vlny zcela ideální pro surfaře. Archeologické pozůstatky pak už jen dodávají celému místu špetku historické atmosféry.

Tahitifoto: Profimedia

Bora Bora

Ostrovu Bora Bora požehnala příroda vskutku honosným žezlem. Laguny s průzračnou vodou oddělované pouze sérií malých ostrůvků lákají do této destinace ročně desítky tisíc movitých turistů, kteří se neostýchají zde utrácet nemalý peníz. Svůdná síla ostrova Bora Bora je jen umocňována dlouholetou reputací, kterou si získával i tím, že zde pobývali známí umělci a filozofové.

Bora Borafoto: Profimedia

Moorea

Povrch ostrova Moorea pokrývají hory vulkanického původu pokryté sametově zeleným porostem. Kokosové palmy, ananasové plantáže, to vše tvoří přírodu tohoto podivuhodného ostrova. Zejména pak ananasy z této oblasti jsou ve světě vyhlášené. Celou plejádu přírodních krás pak již jen doplňují nekončící bílé pláže a podvodní fauna proplouvající mezi nedotčenými korálovými útesy.

Mooreafoto: Profimedia

Huahine

Doslova povinností by měla být návštěva tzv. The Gardens of Eden, tedy rajské zahrady, která se nachází na ostrově Huahine. Pokud totiž nějaké místo na světě připomíná biblickou lokalitu, pak je to právě botanický park nacházející se na tomto ostrově. K vidění je zde neuvěřitelně rozmanitá sbírka tropických rostlin a ovocných stromů všech možných druhů. Stejně tak zde najdete floru typickou pro Oceánii.

Huahinefoto: Profimedia

Taha´a

Ostrov Taha´a je vlastně starodávný vulkán, kterému dominuje hora Ohiri o výšce něco málo přes 600 metrů. Nesmíte se divit jemnému odéru vanilky, který ve vzduchu možná ucítíte, tento ostrov totiž právě vanilka proslavila. Celými 80 procenty výroby se podílí na produkci vanilky celé Francouzské Polynésie. Není tedy divu, že zde mimo jiné naleznete The Maison de la Vanille, což je obrovská farma, která pěstuje a opečovává přibližně tisíc těchto rostlin.

Taha´afoto: Profimedia

Raiatea

Bohatá příroda kolem dokola, to je jedna z prvních věcí, kterou budete na ostrově Raiatea vnímat – krásné zátoky, krátery, vodopády a malebná řeka – to je jen zlomek toho, co má pro vás tento ostrov připravené v záloze. Nejposvátnější místo Francouzské Polynésie zvané Taputapuatea Marae je známé po celém světě, a tak by byla jistě obrovská škoda ho vynechat ze seznamu magických míst ostrovů Tahiti, které byste měli navštívit.

Raiateafoto: Profimedia

Maupiti

Ostrůvek Maupiti nacházející se 40 kilometrů západně od ostrova Bora Bora je považován za jeden z nejmalebnějších v souostroví Society. Je to ráj, který si musí návštěvníci pomalu projít. Čas strávený na tomto ostrově si opravdu užijete, říká se totiž, že místní obyvatelé jsou až neuvěřitelně přívětiví. A místní specialitka? Pěstují se zde jedny z nejlepších červených melounů na světě.

Maupitifoto: Profimedia

Anketa

Který z ostrovů se vám líbí nejvíce? Kliknutím přímo hlasujete. Fotografie ostrovů najdete níže v textu.
Bora Bora
49,2 %
Huahine
3,9 %
Maupiti
9,7 %
Moorea
9,8 %
Raiatea
3,4 %
Taha´a
16,4 %
Tahiti
7,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10157 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kuba: žhavé rytmy, doutníky a rum

Ostrov Kuba se nachází mezi Karibským mořem a Mexickým zálivem. Patří mezi tropické oblasti s vysokou vlhkostí a teploty přes rok neklesnou pod 22 stupňů....

Výběr článků

Načítám