Hlavní obsah

Eiffelovka otevře za týden. Omezí množství návštěvníků

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší dominanta Paříže se turistům znovu zpřístupní ve čtvrtek 25. června. Neplánovaná přestávka zapříčiněná koronavirem byla nejdelší, kterou Eiffelova věž od druhé světové války zažila. Ředitel dominanty nyní zve celý svět, aby se přijel pokochat výhledem na město, množství lidí ale bude omezeno, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Eiffelovka se znovu otevírá veřejnostiVideo: AP

 
Článek

Francie se pomalu navrací k běžnému fungování, a tak se postupně otevírají i památky po celé zemi. Příští týden přijde řada i na Eiffelovku, kterou však ještě nějakou chvíli čeká omezený provoz.

„Zveme lidi z celého světa, aby k nám přišli,“ uvedl ředitel pařížské dominanty Patrick Branco Ruivo. „Šest dní budeme mít otevřené jen schodiště, poté zpřístupníme i výtahy s různou kapacitou,“ vysvětlil s tím, že bude nutné dodržovat bezpečnostní opatření.

Pro návštěvníky budou například povinné roušky nebo rozestupy. Z toho důvodu bude množství lidí regulováno. „Doufám, že začátkem srpna zvládneme Eiffelovu věž otevřít bez jakýchkoli bezpečnostních opatření,“ řekl Ruivo.

Návštěvníkům bude v první fázi přístupné jen první a druhé patro věže. Prostory se také budou pravidelně dezinfikovat. „Další novinkou bude, že se bude uklízet každé dvě hodiny od otevření až do uzavření,“ informoval hygienik Alain Miralles. „Zvýšili jsme naše požadavky, abychom vylepšili návštěvnickou zkušenost,“ uzavřel.

Češi se aktuálně mohou do Francie vypravit bez omezení. Při návratu není vyžadován negativní test ani dvoutýdenní karanténa.

Inspirovaly Monetovy obrazy. Teď si zahrady turisté mohou vychutnat bez davů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám