Hlavní obsah

Dva Britové si koupili celou francouzskou vesnici takřka za hubičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V domovské Británii měli problém najít si vhodnou nemovitost. Ve Francii rovnou koupili celou vesnici. Partneři Paul Mappley a Yip Ward si chátrající obec v Normandii pořídili takřka za hubičku; vyšla je na 22 tisíc liber, což je přes 640 tisíc korun. Místo chtějí postupně přebudovat na luxusní prázdninový resort s glampingem.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská vesnice (ilustrační foto)

Článek

Mappley a Ward pracují jako krajináři a zahradníci a v domovském hrabství Kent se jim nedařilo najít si vhodnou nemovitost za rozumnou cenu. Bydleli v půjčeném karavanu a vyhlídka na normální domov byla v nedohlednu. Koupí francouzské vesničky La Busliere teď ale získali hned několik domků, dvě stodoly, stáj, dílnu, lisovnu moštu a přes osm tisíc čtverečních metrů půdy.

Jako první zakoupili ve vesnici na doporučení známého jeden z domků. Jelikož nestál moc a byl v obyvatelném stavu, muži po něm ihned skočili. Pak zatoužili opravit i zbytek, aby místo nepůsobilo tak smutně, uvádí server Independent.

Prostředky stále chybí

V roce 2021 se muži dozvěděli, že zbytek vesnice mohou dokoupit, a přestože spoustu dalších peněz vydají na svůj ambiciózní plán, rozhodli se získat celou obec pro sebe. „Zatím na to nemáme dost financí, ale rádi bychom se pokusili dostat vesnici do stavu, kdy se nebude rozpadat,“ uvedl Mappley.

„Vlastnit jakoukoli budovu je splněný sen. Ale vlastnit celé místo s takovou historií je úžasný pocit, máme štěstí. V něco takového jsme ani nedoufali,“ uvedl britský pár.

Podle realitního makléře Simona Olivera se ve Francii ukrývají i další podobná místa, která jen čekají na to, až se jich někdo ujme.

Vzhůru na venkov. Mezi nejhezčími francouzskými obcemi je pět nováčků

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám