Hlavní obsah

Dubajská plachetnice odhalila luxusní terasu. Rozpíná se přímo nad zálivem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj je pravděpodobně jedno z nejmodernějších měst na světě. Má nejvyšší mrakodrap, umělé Palmové ostrovy nebo slavný hotel Burdž al-Arab, kterému se pro jeho tvar přezdívá plachetnice. Luxusní stavba, o které se říká, že je jediným sedmihvězdičkovým hotelem na světě má nyní další unikát - exkluzivní terasu přímo nad Perským zálivem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Známý dubajský hotel ve tvaru plachetnice se pyšní novou exkluzivní terasouVideo: AP

 
Článek

„Neodhalujeme pouze novou terasu, odhalujeme především rozšíření ikonického Burdž al-Arabu, nového zařízení, které má mnoho co nabídnout,“ řekl výkonný ředitel společnosti Jumeirah Stefan Lesser, která hotel vlastní. Slavnostní otevření 12 000 metrů čtverečních velkého prostoru proběhlo koncem května.

Terasa byla prý navržena tak, aby odrážela design hotelu a měla nádech tropického pobřeží. Podél hlavní cesty se táhnou písečné pláže, soukromé kabinky a úplně vepředu se nachází bazén, který se rozpíná přímo nad zálivem a vytváří tak iluzi nekonečna.

Výroba probíhala ve Finsku

Nový plážový rezort vyrobili ve Finsku, po částech převezli do arabské metropole a poté ho napojili na stávající budovu — terasa stojí na velké železné konstrukci, zapuštěné do moře. Pro finskou společnost byla objednávka od vedení Burdž al-Arabu poměrně oříškem.

„Potřebovali jsme nějaký čas, abychom přišli s vyhovujícím konstrukčním plánem. Snažíme se poprat s různými technologiemi. Nakonec jsme terasu postavili na ocelových kůlech, proto bylo možné ji z nějakých 80 procent vyrobit mimo Dubaj. Nechtěli jsme zbytečně rušit návštěvníky hotelu,“ řekl na slavnostním otevření ředitel stavební společnosti Admares Mikael Hedberg.

Podle Lessera je Dubaj centrem inovací, i proto konstrukce terasy probíhala ne zcela standardním postupem. Stavba zabrala devět měsíců, včetně dvouměsíční lodní přepravy. Kromě již zmiňovaných bazénů a pláže na novém rezortu návštěvníci najdou luxusní restauraci a maximální komfort jim dopřejí také sluhové.

Reklama

Výběr článků

Načítám