Hlavní obsah

Dubaj se může chlubit novým rekordem. Má nejvyšší nekonečný bazén

Dubaj se může pyšnit mnoha „nej“ a teď si do bohatého seznamu rekordů připsala další. V hotelu Address Beach Resort totiž koncem března otevřeli nejvýše položený nekonečný bazén na světě. Plavci si tak kromě osvěžující vody mohou vychutnat i panoramatické výhledy z takřka 294 metrů nad zemí.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Address Beach Resort se otevřel koncem loňského roku.

Článek

Takzvaný infinity pool, jak se v angličtině bazény bez viditelných okrajů nazývají, se nachází v 77. podlaží a nabízí tak výhledy na dubajské pobřeží. Konkrétně na čtvrť Dubai Marina nebo umělý ostrov Palm Džumeira. V dáli nelze přehlédnout ani ikonickou plachetnici, hotel Burdž al-Arab.

Bazén ovšem není jen o výhledech, návštěvníci si v něm i dobře zaplavou, protože jeho délka činí 75 metrů. Atrakce, jež je už zapsána v Guinnessově knize rekordů, je nicméně přístupná pouze hotelovým hostům, uvádí server The Sun. Lze ovšem navštívit restauraci, která se nachází v těsné blízkosti. Lidé se sice nesmočí, ale minimálně si užijí obdobný výhled.

Hotel Address Beach Resort, který se otevřel teprve koncem loňského roku, disponuje i dalšími bazény. A je rovněž držitelem i dalšího světového rekordu. A to díky tvaru mrakodrapu, který je vizuálně tvořen dvěma budovami spojenými v dolních a horních patrech. Právě nahoře, ve 210 metrech, se nachází nejvýše položený obyvatelný prosklený „spojovník“.

„Jsme velmi poctěni, že se nám dostalo tohoto uznání. Díky dvěma světovým rekordům jsou hotely a resorty pod značkou Address zosobněním luxusu a jsou na seznamu přání mnoha cestovatelů,“ uvedl Mark Kirby z emirátské developerské společnosti Emaar.

Na alkohol na ulici v Dubaji zapomeňte, emirát láká na něco úplně jiného

Podcasty a pořady

Reklama

Výběr článků

Načítám