Hlavní obsah

Do Valtického Podzemí za divadlem místo vína

Novinky, jky

Valtické Podzemí pozvalo Dvorní divadlo Hlohovec, aby v unikátním sklepním labyrintu pro začátek odehrálo jedno ze svých čtyř představení. Ve Valtickém Podzemí, kde mívají lidé myšlenku spíše na sklenku vína, se už konalo nepřeberně akcí, divadlo však dosud nikoliv.

Foto: archiv Valtického Podzemí

Sklep Valtického Podzemí, kde se bude hrát.

Článek

„Oslovili jsme kulturní fenomén regionu, jímž hlohovecké Dvorní divadlo bezesporu je. Prohlédli si nadzemní i podzemní prostory a zelenou bez váhání dostalo podzemí. Budeme se těšit na první testovací představení, které ukáže, zda i tudy vede cesta pro aktivity Valtického Podzemí,“ uvedl zástupce Valtického Podzemí Petr Krejčík.

Provozovatele divadla prostředí nadchlo, a tak zbývalo jen najít vhodný termín a vybrat představení. Nakonec se bude hrát Kumšt, v němž kromě režiséra Zdeňka Černína excelují brněnský herec Jan Grygar, známý též jako četník Jareš z právě reprízovaných Četnických humoresek, a stále populárnější Lukáš Hejlík, jehož televizní diváci znají ze seriálů Ordinace v Růžové zahradě a Ošklivka Katka.

„Jsme potěšeni tím, že můžeme představením Dvorního divadla oživit místní prostor. Je to filozofie Dvorního divadla – nestavět tribuny, podia, nevzhledné konstrukce, ale podtrhnout krásu stávajícího prostředí – pro filozofování tří mužských o životě, o ženách a o přátelství je prostředí Valtického Podzemí jako stvořené,“ vysvětlila produkční Dvorního divadla Petra Černínová.

Pilotní „podzemní“ představení odstartuje v pondělí 5. srpna ve 20:30 hodin ve Valtickém Podzemí. Vstupenky si můžete rezervovat zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám