Hlavní obsah

Do Afriky i na himálajské osmitisícovky. Vydejte se na cestu kolem světa

Novinky, mšv

Pokud patříte mezi ty, kteří rádi objevují a poznávají nová místa, nenechte si ujít cestovatelský festival Kolem světa. Ten se uskuteční o nadcházejícím víkendu v Praze a nabídne desítky přednášek na nejrůznější témata a o nejrůznějších destinacích. Na akci dorazí například poutník Ladislav Zibura nebo Tomáš Šebek z Lekářů bez hranic.

Foto: Profimedia.cz

Na festivalu Kolem světa dojde řeč i na nejvyšší pohoří světa. Ilustrační foto

Článek

Akce, jež se uskuteční v pražském Clarion Congress hotelu, představí celkem 70 přednášejících, kterými budou cestovatelé, dobrodruzi, fotografové, horolezci nebo milovníci extrémních zážitků. Opomenut nebude žádný z koutů světa, návštěvníci se dozvědí například, jak lze objet Afriku na motorce či jak si co nejlépe vychutnat magický francouzský region Provence. Dojde také na přednášku o nomádech, lidech, kteří na jednom místě nesetrvávají příliš dlouho.

Ani letos nebude chybět zahraniční host, kterým bude dobrodruh Alex Txikon, známý svými zimními výstupy na himálajské osmitisícovky. V rámci festivalu Kolem světa uvede rovněž svůj nejnovější film Everest: a superhuman challenge.

Na své si ovšem přijdou také milovníci gastronomie. Nejen, že si budou moci vyslechnout přednášky například o tradiční kuchyni na Sicílii, nebude chybět ani výběr světové gastronomie, jak evropské, asijské, tak africké.

Letošní novinkou bude také cestovatelský program pro děti v jednom ze sálů. V něm budou moci rodiče své ratolesti uložit, aby si mohli v klidu zajít na některou z přednášek. Jednodenní vstupenka vyjde na 400 korun, dvoudenní na 600.

Reklama

Výběr článků

Načítám