Hlavní obsah

Den Vltavy nabídne speciální program na pražské náplavce

Novinky, fis

Třetí březnová sobota se ponese v námořnickém stylu. Den Vltavy, který bude předcházet nedělnímu Světovému dni vody, nabídne zájemcům jízdu na gondolách či na palubě vyhlídkových lodí a také další program s námořnickou tematikou.

Foto: archiv Vševltavského spolku

V sobotu 21. března se účastníci Dne Vltavy svezou na různých typech plavidel.

Článek

Na pražské náplavce chystá Vševltavský spolek během první jarní soboty bohatý program. V provozu bude pražský přívoz, historická benátská gondola, výletní loď a další plavidla – třeba rychloloď Nepomuk.

Různorodé lodě budou kotvit uprostřed farmářských trhů na Rašínově nábřeží od 10:00 do 14:00. Během této doby se účastníkům akce naskytne jedinečný pohled na několik typů plavidel (novější i historická), jak brázdí Vltavu jen kousek od sebe.

Kromě možnosti zúčastnit se plavby zdarma návštěvníci od profesionálů zjistí, jak funguje potápěčský zvon Keson. O hudební doprovod se postará námořnická kapela Matylda – banda de la marina.

Vševltavský spolek by akcí rád poukázal na to, jak pestrý je život kolem toku Vltavy, a připomenul, jaký význam má řeka pro obyvatele města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám