Hlavní obsah

CK zlevňují zájezdy na poslední chvíli až o pětinu

– PRAHA

Zájezdy v nabídce "na poslední chvíli" zlevňují u některých cestovek až o dvacet procent. Na konec prázdnin se kanceláře snaží nalákat na slevy klienty. Potvrdil to mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Článek

Podle Okamury polovina z téměř devíti miliónů dovolených, na které Češi každoročně vyráží, připadá právě na dva měsíce letních prázdnin.

Důvodem snahy cestovních kanceláří doprodat zájezdy za každou cenu jsou nasmlouvaná místa v charterových letech. Kanceláře totiž platí za místo, ať je obsazené nebo ne. K moři například do Řecka je tak nyní možné letět na 12 dní od 11 000 včetně všech poplatků. Běžná cena začíná přitom na 13 000 Kč.

Podle zástupců cestovních kanceláří se však poslední dobou lidé od nákupů na poslední chvíli odklánějí a stále častěji nakupují zájezdy s velkým časovým předstihem. Prodej během tzv. prvního momentu nabízí podobné slevy jako prodej na poslední chvíli, výhodou je však mnohem širší nabídka. Loni se stávalo, že lidé, kteří vyčkávali, se nakonec do své vyhlídnuté destinace vůbec nedostali.

Zatímco letní dovolené ještě neskočily, cestovní kanceláře již lákají klienty na zimní pobyty v cizině. Jedná se zejména o exotické destinace.

Anketa

Využíváte last momentů v nabídce CK?
Ano, lze tak hodně ušetřit.
51,7 %
Ano, ale jen v největší nouzi.
6,3 %
Ne, nabídka je dost omezená.
15,6 %
Ne, protože nevyužívám služeb CK. Jezdím na vlastní pěst.
26,4 %
Celkem hlasovalo 937 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám