Hlavní obsah

Chorvatsko zažilo rekordní sezónu, Čechů přijelo přes 730 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatský turistický sektor zaznamenal v roce 2016 rekordní sezónu. Svědčí o ní počty mezinárodních příjezdů, oficiální zdroje jich zaregistrovaly od ledna do prosince přes 16,35 miliónu. Na špičce se drží návštěvníci z Německa, Slovinska a Rakouska. Chorvatsko dlouhodobě patří k jedné z nejoblíbenějších letní destinací u Čechů, těch do země přijelo 730 863, jak uvedlo chorvatské turistické zastoupení na tiskové konferenci.

Foto: Profimedia.cz

Chorvatský Zadar získal v loňském roce titul nejlepší evropské destinace.

Článek

Cestovatele na Chorvatsku láká především slunné pobřeží, na které také zavítalo nejvíce turistů. Z celkového počtu to bylo 14,48 miliónu příjezdů. Kromě Němců, Slovinců a Rakušáků do Chorvatska v uplynulém roce zamířili také návštěvníci z Itálie a Polska, kteří uzavírají první pětku mezinárodních turistů.

Nejpopulárnějším regionem se v roce 2016 stala Dalmácie. Kromě toho ale návštěvníky lákaly i vnitrozemské části, včetně národních parků a nejrůznějších dobrodružných či sportovních aktivit. Například Zadarská župa láká na tisíce kilometrů cyklostezek. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

V Chorvatsku jsou hojně navštěvované i národní parky. Jedním z nich jsou třeba Plitvická jezera.

Chorvatsko v minulém roce také posbíralo několik ocenění, které mu udělil nezávislý portál European Best Destinations. Například Zadar se v konkurenci 20 evropských měst stal tou nejlepší destinací a vánoční trhy v Záhřebu už podruhé za sebou obhájily titul nejkrásnějších adventních trhů v Evropě. [celá zpráva]

Turistika v Chorvatsku je ovšem také spojená s vínem. V zemi se nacházejí čtyři hlavní oblasti, kde se réva pěstuje a vinařská turistika hraje v zemi důležitou roli.

Reklama

Výběr článků

Načítám