Hlavní obsah

Zadar nejsou jen pláže, ukrývá se zde i 3000 kilometrů cyklostezek

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letním dovoleným odzvonilo, ale mnozí se určitě již těší na další rok. Chorvatsko, které dlouhodobě vévodí žebříčku nejpopulárnějších destinací Čechů, nabízí kromě moře i mnoho dalšího. Například v Zadarské župě můžete objevit svět cyklostezek o celkové délce 3000 kilometrů. Samotné město Zadar bylo navíc zvoleno v anketě portálu Best European Destination nejlepší evropskou destinací roku 2016.

Foto: Turistické sdružení Zadarské župy

Na výběr je z celkem tří druhů cyklostezek.

Článek

Za krásami Chorvatska z jiného úhlu, než jste možná zvyklí, můžete vyrazit na kole na celkem 86 trasách, které se dále rozdělují podle náročnosti i typu. Pokud holdujete spíše horské cyklistice, v Zadarské župě je ukryto 46 tras. Nenáročné štěrkové cesty se střídají s prudkými svahy, stezky vedou kamenitou krajinou, odlehlými vesnicemi i přes ostrovy.

Silničních stezek je celkem 20, i zde se střídají zcela rovinaté oblasti s lehkým a pozvolným stoupáním do kopců. Velkého provozu se není třeba obávat, většina stezek, které vedou hluboko do vnitrozemí, je klidných. Stejný počet stezek, tedy 20, čeká i na rodiny s dětmi. Kromě nich jsou určeny i pro rekreační cyklisty, kteří si chtějí spíše odpočinout než zasportovat. Tyto trasy obklopují hlavní turistická střediska.

Foto: Turistické sdružení Zadarské župy

Příjemné teploty na cyklistiku panují v Zadarské župě i na podzim.

Na cyklistickou dovolenou ovšem nemusíte čekat až do příští sezóny, i koncem října panuje v okolí Zadaru převážně slunečné počasí s teplotami kolem dvaceti stupňů. Své trasy si můžete naplánovat přímo na stránkách Zadar bike magic, najdete je zde.

Chorvatsko zažilo podle tamního statistického úřadu nejlepší sezónu v historii, z České republiky za prvních sedm měsíců přicestovalo přes 400 851 turistů, což představuje oproti loňsku čtyřprocentní nárůst.

Reklama

Výběr článků

Načítám