Hlavní obsah

Cestovní veletrh, na kterém se zpívá, tančí i ochutnává slivovice

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veletrh, který voní, chutná a hraje. Tak lze označit akci, která se na brněnském výstavišti pořádá jen jednou do roka – Veletrhy cestování GO a Regiontour. Pro odbornou veřejnost byly zahájeny ve čtvrtek.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Na veletrhu vystupují mimo jiné i šikovní hudebníci.

Článek

Od pátku do neděle je prezentace přístupná i široké veřejnosti a provází ji řada doprovodných záležitostí, mimo jiné i oblíbená přehlídka cestovatelských filmů a fotografií GO kamera, kde budou i tentokrát denně besedy s mnoha významnými cestovateli, horolezci, polárníky či spisovateli.

Na veletrzích se představuje přes 1000 vystavovatelů z domova i zahraničí a očekává se návštěvnost nejméně 30 000 lidí. Předpoklad už zčásti potvrdil i čtvrteční odborný den, kdy v pavilónu P, kde se představuje samostatně devět krajů, nebylo k hnutí. Každý region nabízí svá „nej“, a tak u některých stánků zní hudba a u jiných se ochutnává víno či slivovice.

Mezi stále oblíbenějšími expozicemi je církevní turistika. Tu za pražské arcibiskupství odstartoval kardinál Dominik Duka. „Je to oblast pro mnohé ještě dosti neobjevená a myslím, že máme skutečně co nabídnout z bohatství, které církev spravuje,“ uvedl kardinál, který se letos opět zúčastnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám