Hlavní obsah

Cestovatelé vybrali nejméně přátelská města na světě

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohostinnost a míru přívětivosti prostředí, která v některých městech jako by snad úplně chyběla, hodnotilo skoro 50 000 čtenářů v hlasování amerického cestovatelského magazínu Condé Nast Traveler. V desítce nejméně přátelských měst světa se objevilo pět amerických, ale také asijská a africká města.

Foto: Profimedia.cz

Marocké město Tanger

Článek

Americká města Atlantic City a Newark v New Jersey, Detroit v Michiganu, New Haven v Connecticutu a Oakland v Kalifornii se umístila společně s pěti dalšími městy různých kontinentů ve čtenářské anketě amerického časopisu mezi těmi nejméně přívětivými.

Například u hodnocení Atlantic City se čtenáři shodovali na tom, že je toto město sice zábavné, ale je jen vybledlým stínem Las Vegas. Kromě kasin tady podle nich turista nenajde nic zajímavého.

Tanger, Maroko

Jeden ze čtenářů magazínu Condé Nast Traveler uvedl, že v tomto severomarockém městě nedoporučuje cestovat samostatně, ale pouze v doprovodu. V přístavním městě Tanger žije okolo 700 000 obyvatel. Toto místo mohou vzdáleně znát třeba čtenáři amerického spisovatele Jacka Kerouaca nebo hudební fandové z písní legendárního Boba Dylana. Město získalo v hlasování 31,1 bodu z celkového sta.

Lomé, Togo

Hlavní město západoafrického Toga, kde je mimo jiné mezinárodní letiště, také nezískalo příliš pozitivních ohlasů. Jeden z hlasujících čtenářů, kteří město ohodnotili 29,4 body, radí nezůstávat tu déle než na výlet za denního světla. Doporučuje nesetrvávat ani na jídlo. Jiný cestovatel doufá, že pokud se do Lomé ještě někdy podívá, prohlédne si jeho hezčí části, než viděl doposud.

Foto: Profimedia.cz

Tržiště ve městě Lomé v Togu

Kuvajt, Kuvajt

Město Kuvajt ve stejnojmenném asijském státě podle názorů hlasujících nestojí za delší výlet. Prý je tu dobré jídlo a nakupování, ale nic moc k vidění. Jeden hodnotitel dokonce napsal, že se cestám přes Kuvajt vyloženě vyhýbá, protože podle něj toto město patří mezi nejméně přátelské na Blízkém východě. Kuvajt získal 25,4 bodu.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na město Kuvajt

Luanda, Angola

Hlavní město afrického státu Angola většinu hlasujících cestovatelů neoslovilo. Někteří poukazovali na to, že jsou ve městě stále patrné pozůstatky občanských válek. Vadil jim také znatelný kontrast mezi velkou chudobou a naopak nápadným bohatstvím. Našly se ale i pozitivní názory. Jeden z nich opěvoval přirozenou krásu města. V hlasování metropole Angoly „ukořistila” 25 bodů.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na obytnou část města Luanda v Angole

Islámábád, Pákistán

Přestože se i pákistánská metropole dostala kvůli hlasování čtenářů Condé Nast Traveler mezi turisticky neatraktivní města, a to s pouhými 17,9 body, odkryli cestovatelé i pozitivní stránky tohoto místa. Například krásný výhled na okolní hory, svěží vzduch, dobré restaurace a obchody. Chválili si také vydařené počasí. Co se ale cestovatelům líbilo méně, bylo velké množství kancelářských budov.

Foto: Profimedia.cz

Letecký pohled na pákistánský Islámábád

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám