Hlavní obsah

Český ráj trpí. Má ho vyléčit mediální ticho

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trosky, skalní město Hruboskalsko nebo pískovcová skalní oblast Prachovské skály. Nejoblíbenější turistické cíle Českého ráje mají v letošním roce projít neobvyklou kúrou. Léčit je má mediální ticho. Lokality totiž trpí tím, co v anglicky mluvících zemích nazývají overturism.

Foto: Profimedia.cz

Hrad Trosky.

Článek

Za jejich krásami míří příliš mnoho lidí a s tím souvisí celá řada negativních dopadů. Sdružení Český ráj, které spojuje města a obce v regionu a jiné právní subjekty kvůli rozvoji celé oblasti, se proto rozhodlo, že nejoblíbenějším místům zkusí pomoci tak, že je vůbec nebude propagovat.

„Řada lokalit je v sezoně přeplněna návštěvníky, jsou zde problémy s parkováním, odpadky a s nedostatkem toalet. Některým těmto problémům lze předcházet, ale je k tomu třeba součinnost všech aktérů cestovního ruchu,“ říká Jitka Kořínková, ředitelka sdružení Český ráj.

„Zaměřit se naopak chceme více na propagaci méně navštěvovaných lokalit, měst Českého ráje, jejich památek, turistických programů a atraktivních služeb jako kvalitních restaurací a ubytovacích zařízení. V plánu je také kampaň na podporu návštěvnosti hradů a zámků,“ dodala ředitelka sdružení Český ráj.

Sázavský klášter zpřístupní půdu i věž

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám