Hlavní obsah

Češi si zkracují dovolenou v Alpách, rodiny nejčastěji jezdí do Itálie

Češi šetří a zkracují si zimní dovolenou o jeden až dva dny. Dříve se jezdilo na hory na týden, dnes se kupují zájezdy kratší nebo jen prodloužené víkendy, řekl novinkám Petr Čermák, manažer serveru Sdovolena.cz a Sletenky.cz. Nejvíce jezdíme do Rakouska, na druhém místě je Itálie a třetí jsou hory v Česku.

Foto: Profimedia.cz

Hintertux v Rakousku

Článek

Podle Čermáka vyhrává u rodin s dětmi Itálie, kvůli ceně a jídlu. "Itálie nabízí nejlepší poměr mezi cenou a kvalitou dovolené. Jednoznačně nejprodávanějším střediskem je Val di Fiemme," uvedl výkonný ředitel cestovní kanceláře Nev-Dama Martin Řimnáč. Na 80 procent klientů této cestovní kanceláře letos zvolilo italské Alpy. Zájezd si u ní v rámci předprodeje zatím koupilo 50 000 lyžařů.

Do Alp v zimě vyráží každoročně za lyžováním podle odhadů asi půl miliónu Čechů. Polovina z nich přitom využije služeb cestovních kanceláří. Individuální návštěvníci hor míří v drtivé většině do blízkého Rakouska, klienti cestovních kanceláří zase nejčastěji do Itálie.

Zájem Čechů o zimní lyžařské zájezdy do Alp je letos stejný jako loni. Průměrná cena lyžařského zájezdu podle CK Nev-Dama mírně stoupla na 7000 až 7500 Kč na jednoho člověka.

Pořadí nejoblíbenějších zemí na lyžování
Rakousko
Itálie
Česká republika
Slovensko
Francie
Švýcarsko
Slovinsko
Ukrajina
Německo
Bulharsko
Zdroj: Sdovolena.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám