Hlavní obsah

Brněnské science centrum Vida! připravilo dětem prázdniny

Právo, vtk

Na jarní prázdniny nabízí zábavní brněnský vědecký park Vida! zábavu na doma i na procházku. Určena je pro všechny děti, menší i náctileté, které nemohly nikam odjet na prázdniny. Jde o desítky návodů na domácí experimentování, premiéru filmového představení s pokusy a jedinečnou venkovní šifrovací hru. Podrobnosti jsou na webu parku.

Foto: Profimedia.cz

Brněnské science centrum připravilo pro děti program na prázdniny.

Článek

Na ty, kteří rádi řeší hádanky a logické úkoly, čeká venkovní šifrovačka nazvaná Šifra Kurta Gödela. Účastníky provede brněnskými uličkami po stopách významného brněnského matematika. Hra má dva stupně pokročilosti. První si užijí rodiny s dětmi od osmi let, druhý ocení i pokročilí luštitelé.

Ke hře je nezbytné zakoupit si startovní balíček a použít vlastní mobil s připojením na internet. Startovní balíček pro tým dvou až pěti osob stojí 200 korun.

Tradičně velký zájem je o pokusy doma. Jak si vytvořit bublinového hada, duhový déšť, lávovou lampu, slaný plamen nebo mléčnou duhu, to vše lze zjistit na internetových stránkách vědeckého parku. Zájemci na nich naleznou více než padesát návodů na experimenty a vědecké kutění.

Vida! zve i na filmová představení s pokusy. První se jmenuje Teleskop a je již na webu parku. Zachycuje cestu čtyř vědců na záhadnou planetu. Její součástí jsou pokusy se supravodičem, raketa odstartovaná dusíkem nebo výroba benzínového děla. Druhé filmové představení Vytěž princip bude mít premiéru v sobotu 27. února v 18 hodin. Vysvětlí pojem těžiště pomocí zábavných kousků cirkusových akrobatů.

Památník Terezín se otevřel zatím online

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám