Hlavní obsah

Britský hotel zve ke strávení nejhorší noci v životě

Novinky, mšv

Od přespání v hotelu si člověk obvykle slibuje určité pohodlí. Naprostý opak, tedy čirý diskomfort, ale nabízí hotel v anglickém přímořském městě Blackpool. Jeden z pokojů zve ke strávení nejhorší noci v životě a návštěvníci brzy zjistí proč. Vše v místnosti je totiž upravené tak, aby se host v podstatě nevyspal, píše agentura Caters News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hotel v anglickém Blackpoolu nabízí ubytování v pokoji, kde je všechno špatněVideo: Caters News, AP

 
Článek

Do postele se musí vyšplhat, dveře na záchod nejdou zavřít, závěsy nezakrývají okno a na televizi jde dohlédnout jen díky zrcadlu. Taková je výchozí situace v jednom z pokojů ubytovacího zařízení Art B, které se otevřelo v prosinci. „Hororovou” místnost navrhl umělec Christopher Samuel z Leicesteru, který chtěl poukázat na to, jak těžký život mají handicapovaní, obzvláště ve chvíli, kdy jim přidělí pokoj, jenž vůbec nevyhovuje jejich specifickým potřebám.

„Místnost vypadá při příchodu úplně normálně, ale brzy se ukáže, že to není příjemné místo ke strávení noci,“ vysvětlil majitel hotelu Michael Trainor. „Každý aspekt pokoje má hosty rozzuřit. Musíte přeskočit záchod, abyste se dostali k umyvadlu, kde ale není moc místa. Dokonce používání sprchy je noční můra, protože nádoby na šampon a mýdlo jsou vzhůru nohama, takže je těžké z nich cokoli dostat,“ doplnil.

Hostům mnoho neprozradí

Při stavbě pokoje byli prý zmateni i sami dělníci, kteří neustále poukazovali na to, že došlo ke špatné výměře a nic nebude sedět tak, jak by mělo. „Předpokládám, že nejsou zvyklí na to, aby jim někdo říkal, že špatné je ve skutečnosti dobré. Všichni jsme se moc zasmáli, když bylo hotovo,“ řekl Trainor.

Inspiraci na neobvyklý pokoj čerpal umělec Christopher Samuel z vlastní zkušenosti. V roce 2017 byl totiž dočasně bez domova a v hotelu dostal místnost, která byla špatně navržená. „Nemohl jsem ani normálně vstoupit, použít záchod. Nakonec jsem spal na židli,“ vzpomíná Samuel.

Ručníky a župany mizí z hotelů běžně. Někteří hosté jsou ale ještě vynalézavější

Cestování

Od otevření pokoje se v něm už několik lidí ubytovalo a myšlenka jim přišla úsměvná. Přestože před vstupem všichni základně vědí, do čeho jdou, na většinu vychytávek musejí přijít sami, aby nebyli ochuzeni o moment překvapení.

Noc v pokoji vyjde na 70 liber, tedy něco málo přes dva tisíce korun. A za tu částku dostanou lidé pořádný bolehlav z nevyspání. „Chceme, aby tohle byla ta nejhorší hotelová místnost na světě,“ uzavřel Samuel.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám