Hlavní obsah

Brita láká nebezpečí. Po Afghánistánu chce vidět i konflikt na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednadvacetiletý Brit Miles Routledge sám o sobě mluví jako o milovníkovi nebezpečí se sebedestruktivními sklony. Pro své výlety si totiž vybírá velmi neobvyklé destinace. Loni se například vypravil do válkou zmítaného Afghánistánu, odkud ho následně museli evakuovat, nyní plánuje zamířit na Ukrajinu, kde je na spadnutí válečný konflikt s Ruskem.

Foto: Profimedia.cz

Konflikt Ukrajiny a Ruska je na spadnutí. Na snímku Kyjev (ilustrační foto)

Článek

Mladík z Birminghamu se chce vypravit do Charkova, Doněcku a na Krym. Láká ho právě nebezpečí, které mu vzhledem k blížícímu se konfliktu může hrozit.

„Na Ukrajině už jsem byl, takže doufám, že spatřím něco nového,“ uvedl pro server Daily Mail a připustil, že chce na vlastní oči vidět válku a zjistit, jaké pocity mají lidé na obou stranách. Zároveň si nechává prostor pro humor, a proto si prý kvůli úspoře peněz zakoupil pouze jednosměrnou letenku, kdyby náhodou zemřel.

Bývalý student fyziky tvrdí, že mnoho lidí jeho nebezpečný koníček neschvaluje, na kritiku však nebere zřetel. „Přeju jim jen to nejlepší, ale po každém komentáři na mou adresu sedím s popcornem a směju se jim,“ tvrdí Routledge. „Budu pokračovat v cestování nehledě na jejich názory. Dokonce se vrátím i do Afghánistánu a nikdo s tím nic nenadělá.“

Z Kábulu přitom musel být loni na podzim evakuován, poté co metropoli obsadili příslušníci Tálibánu.

Chce lhát, že je novinář

Mladík se chce na Ukrajinu dostat přes Lvov již tento týden ve čtvrtek. Britské ministerstvo zahraničí přitom upozorňuje na nebezpečí, které v některých částech země hrozí a odrazuje od cestování na Ukrajinu obecně.

„Letenky jsou levné jak hranolky. Zatím si požádám také o vízum do Ruska, kdyby mě náhodou Rusko na Ukrajině navštívilo,“ napsal Brit na Twitter. Cestovním omezením kvůli covidu se chce mladík vyhnout lží. Má v plánu tvrdit, že je zahraniční reportér.

Inspirace Zikmundem: Afrikou po stopách slavných cestovatelů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám