Hlavní obsah

Bizarní město duchů v Turecku vypadá jako hřbitov od Disneyho

Novinky, mšv

Jako pohřebiště disneyovských zámečků vypadá turecké město duchů v regionu Bolu. Původně to měla být luxusní čtvrť zejména pro movité Araby, kvůli ekonomické krizi ale nebyla nikdy dokončena a dnes zeje prázdnotou, napsal server Daily Mail. Nadto ale vypadá velmi zlověstně.

Foto: Profimedia.cz

Městečko zůstalo kvůli ekonomické krizi nedostavěné.

Článek

Projekt Burdž Al Babas měl čítat celkem 732 vilek připomínajících svou podobou evropské zámky. Kvůli krizi ale z dokončených 590 vilek zbyla jen prázdná torza uprostřed ničeho, protože společnost zodpovídající za jejich výstavbu zkrachovala. I tak je nicméně docela záhadou, kdo by toužil bydlet v městečku, kde všechny domy vypadají jeden jako druhý, a ještě tak nevkusně.

Foto: Profimedia.cz

Vyrůst mělo celkem 732 vil...

Foto: Profimedia.cz

...hotových jich je ale jen 590.

Kromě miniaturních zámečků ve městě vyrostlo také obchodní centrum. Existují jisté šance, že by mohl být projekt v budoucnosti dotažen do konce — jak blízká či vzdálená budoucnost to je, ovšem nikdo neví.

Foto: Profimedia.cz

Na místo zatím míří průzkumníci opuštěných budov.

Zatímco potenciální obyvatelé jsou v nedohlednu, je podivné městečko duchů cílem průzkumníků opuštěných budov. Tak unikátní genius loci totiž jen tak někde nenajdou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám