Hlavní obsah

Australské aerolinky nabídnou vyhlídkové lety nad Uluru i Velkým korálovým útesem

Novinky, Michael Švarc

Australské aerolinky Qantas se kvůli odstávce letadel rozhodly pořádat vyhlídkové lety. Nasadí na ně Boeingy 787 Dreamliner a zájemcům slibují celkem sedmihodinovou cestu nad dominantami země. Pasažéři si budou moci při jediném letu prohlédnout například sydneyský přístav, posvátnou horu Uluru nebo Velký korálový útes, píše server Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost nasedá na vlnu takzvaných letů „do nikam“, kterých se v poslední době objevilo zejména v Asii již několik. Mezinárodní doprava je stále víceméně uzemněná, a tak cestující z jednoho letiště odletí a na stejné i přiletí.

Dreamlinery, které se obvykle nasazují na velké vzdálenosti, budou vylétat ze Sydney a v nízké letové hladině tak nabídnou cestujícím nevšední výhledy na australskou krajinu, a zejména zmiňované dominanty a přírodní skvosty. V závislosti na sedadle se má cena pohybovat mezi 787 a 3787 australskými dolary (13 tisíc až 62 tisíc korun). Vzhledem k délce cesty se dá předpokládat i náležitý palubní servis.

Připojují se další společnosti

Nedávno podobný koncept nepřímo oznámily aerolinky Singapore Airlines, které chtějí pomoci milovníkům létání ukojit hlad po cestování. Pasažéři budou moci lety „do nikam“ spojit například i s pobytem či nákupy na letišti Changi.

Japonské aerolinky All Nippon Airways vyletěly před nedávnem na podobný vyhlídkový let s největším dopravním letadlem světa, Airbusem A380. Cesta se uskutečnila z tokijského letiště Narita. K modelu se připojily dříve také tchajwanské aerolinky EVA Air a Tigerair Taiwan.

Vyhlídkové lety nemají pouze uspokojit po cestování lačné pasažéry, jde také o praktickou věc. Piloti totiž musejí se stroji pravidelně létat, aby jim nevypršela licence.

Singapore Airlines chystají pro cestující lety „do nikam”

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám