Hlavní obsah

Amsterdam plánuje v boji s davy ve vykřičené čtvrti uzavírat ulice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemská metropole Amsterdam zavede nová opatření, která mají pomoci usměrňovat davy a pořádek v uličkách jeho slavné čtvrti červených luceren. Budou mezi nimi například uzavírky ulic kvůli čištění nebo v případě přelidnění, napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Čtvrť červených luceren (Red Light District) patří k nejnavštěvovanějším místům Amsterdamu.

Článek

Radnice o těchto krocích rozhodla v úterý, když jeden z radních varoval, že se střed města v noci mění v „džungli” a že policie nemá možnosti, jak zasáhnout proti kriminalitě a násilnostem. „V ulicích se vrší odpadky. Některé ulice tak budou kvůli čištění uzavřeny pro veřejnost,” oznámila radnice.

Město rovněž zavede barevné značení hustoty davu v ulicích. „Pokud bude červená, na místo vyrazí informátoři a některé ulice budou v případě nutnosti uzavřeny,” dodala radnice.

Informátory budou její zaměstnanci a jejich úkolem bude posílat turisty do méně frekventovaných zón. Pořádkové síly rovněž dostanou mobilní platební terminály a budou moci na místě pokutovat neukázněné návštěvníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám