Hlavní obsah

Americká teenagerka ukradla letadlo a nabourala s ním do plotu

Novinky, mšv

Skutečně husarský kousek předvedla nejmenovaná sedmnáctiletá Američanka. Podařilo se jí proniknout na americké letiště Fresno Yosemite International Airport v Kalifornii, ukrást letadlo a poté s ním nabourat do plotu. Když na místo dorazila policie, našla prý dívku v kokpitu dezorientovanou a zmatenou, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Letoun Super King Air 200 (ilustrační foto).

Článek

Teenagerka si pro vloupání vybrala malý vrtulový letoun Super King Air 200, který nikdy nebyl ve vzduchu. Začala s ním kroužit po ploše a následně nabourala do plotu, uvedla později mluvčí letiště Vikkie Calderonová.

Na místo dorazila ostraha i policie města Fresno. Dívka prý seděla v kokpitu na pilotově sedadle a na hlavě měla sluchátka. Podle Calderonové působila dezorientovaně a vůbec nespolupracovala. Policisté ji zatkli, je podezřelá z krádeže letounu.

„Žádní pasažéři ani komerční aerolinie neutrpěli během tohoto incidentu újmu,“ řekla Calderonová. „Motiv je stále v šetření, ale nic nenaznačuje tomu, že by šlo o terorismus.“ Celou věcí se nyní zabývá letištní bezpečnostní orgán společně s americkým Federálním úřadem pro letectví.

Rus letící z Miněralných Vod minerálku asi nepil. A podle toho to dopadlo

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám